1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Gestoofd Surinaams kip

Gestoofd Surinaams kip

Gestoofd Surinaams kip
Gestoofd Surinaams kip
Gestoofd Surinaams kip
Gestoofd Surinaams kip
Gestoofd Surinaams kip
Gestoofd Surinaams kip
  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2015

Een fusion van Indonesisch, Javaans en Chinese smaken.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


1 kg kippenbouten zonder vel en elk bout in 3 delen verdeeld
zonnebloem olie voor bakken

marinade
1/2 ui, fijn
5 teentjes knoflook, fijn
1 tomaat, in stukjes
verse gekneusde laos van 3 cm of 1 t laospoeder
3 cm verse gember, fijn
2 takjes selderij, fijn
2 maggiblokjes
1 Madame Jeanette peper, in stukjes of voor minder scherp heel laten
mespunt suiker
zout
zwarte peper
stuk trassie
1 t 5 kruidenpoeder
1/2 e ketjap asin
1 e ketjap manis

bolletjes stemgember (optioneel)


Bereidingswijze

1. Meng marinade ingrediënten en marineer stukken kip voor 2 uur erin.
2. Haal kip uit marinade en wrijf extra marinade van kippendelen.
3. Bak kippendelen goudbruin en doen in stoofpan.
4. In overgebleven bakvet word marinade ingrediënten even aangebakken tot zacht.
5. Voeg voldoende water erbij. (genoeg dat kip precies eronder staan) breng aan kook en voeg bij kip.
6. Met deksel op pan stoof je het kip voor een uur.
7. Serveer kip met saus eroverheen.

Serveertip

Lekker met rijst en kouseband.

Bron

Surinaamse recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top