Gestoofd Surinaams kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-08-2015
  • Gestoofd Surinaams kip

    Gestoofd Surinaams kip

    Gestoofd Surinaams kip

  • Gestoofd Surinaams kip

    Gestoofd Surinaams kip

    Gestoofd Surinaams kip

  • Gestoofd Surinaams kip

    Gestoofd Surinaams kip

    Gestoofd Surinaams kip

Een fusion van Indonesisch, Javaans en Chinese smaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kippenbouten zonder vel en elk bout in 3 delen verdeeld
zonnebloem olie voor bakken

marinade
1/2 ui, fijn
5 teentjes knoflook, fijn
1 tomaat, in stukjes
verse gekneusde laos van 3 cm of 1 t laospoeder
3 cm verse gember, fijn
2 takjes selderij, fijn
2 maggiblokjes
1 Madame Jeanette peper, in stukjes of voor minder scherp heel laten
mespunt suiker
zout
zwarte peper
stuk trassie
1 t 5 kruidenpoeder
1/2 e ketjap asin
1 e ketjap manis

bolletjes stemgember (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng marinade ingrediënten en marineer stukken kip voor 2 uur erin.
2. Haal kip uit marinade en wrijf extra marinade van kippendelen.
3. Bak kippendelen goudbruin en doen in stoofpan.
4. In overgebleven bakvet word marinade ingrediënten even aangebakken tot zacht.
5. Voeg voldoende water erbij. (genoeg dat kip precies eronder staan) breng aan kook en voeg bij kip.
6. Met deksel op pan stoof je het kip voor een uur.
7. Serveer kip met saus eroverheen.

Bron

Surinaamse recepten

Serveertip

Lekker met rijst en kouseband.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten