Surinaamse Pindasoep

  • Surinaams, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-08-2015
  • Surinaamse Pindasoep

    Surinaamse Pindasoep

    Surinaamse Pindasoep

  • Surinaamse Pindasoep

    Surinaamse Pindasoep

    Surinaamse Pindasoep

  • Surinaamse Pindasoep

    Surinaamse Pindasoep

    Surinaamse Pindasoep

Een heel lekkere Surinaamse pindasoep. Ik heb gesmuld!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g zoutvlees (uitkoken, basisbereiding) (zien onder)
400 g kippenpoten gaar gekookt en in stukken gebroken
3 liter water
6-7 pimentkorrels
1 ui (gesnipperd)
paar takjes bladselderij, fijn
2-3 laurierbladen
3 kippenbouillon blokjes
2 potten pindakaas van 350 g
1 Madame Jeanette-peper

gare Surinaamse rijst als garnituur

1. Breng de kookvocht van kip aangevuld tot 3 liter aan kook.
2. Voeg de piment, ui, selderij,Madame Jeanette-peper en de bouillonblokjes aan de bouillon toe en kook zachtjes voor 20 min.
3. Voeg nu stapsgewijs klonten pindakaas toe tot je een licht gebonden saus krijgt.
4. Gooi soep door een zeef en warm het weer op.
5. Doen onder in soepborden een schepje rijst en verdeel wat kip erover.
6. Verdeel soep erover en laat wat van de rijst en kip zien.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1544,10 kcal
Koolhydraten 42,51 g
Eiwitten 52,85 g
Vetten 122,92 g

Bereidingswijze

Uitkoken
Zoutvlees moet allereerst altijd worden uitgekookt, omdat het anders veels te zout is. De beste manier om het te ontzouten en te garen is om het 10-15 minuten te koken in een gesloten pan. Daarna het water te verversen en opnieuw aan de kook te brengen tot het zacht genoeg is. Eventueel het vlees dan in kleine stukjes snijden. Zoutvlees kun je krijgen (o.a. van Lufo) in Surinaamse tokos.

Basisbereiding
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
olie en boter voor bakken
1/2 tomaat , in blokjes
zwarte peper

1. Fruit uien en knoflook tot zacht in olie en boter.
2. Voeg blokjes tomaat met stukjes zoutvlees toe en bak op middelhoog vuur en breng op smaak met peper.
3. Stoof vlees verder met deksel op pan voor 10 minuten.

Bron

Parool

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 12-08-2015

er is geen plaatsvervanger, het beste is om als jullie weer in NL komt het bij een of andere toko te kopen. Tja soms word er verse corned beef gebruik, maar dit is toch weer anders.

pwiggers avatar
pwiggers 12-08-2015

Lekker recept Deon. Hier kan ik niet aan zoutvlees komen wat kan ik ipv gebruiken. Neem je recept mee. Grt. Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten