Provençaalse ratatouille

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-08-2015

Een heerlijk vegetarisch gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 100 ml olijfolie
* 1 aubergine in grote stukken
* 1 ui gesnipperd
* 4 tenen knoflook geperst
* 1 rode paprika in reepjes
* 1 groene paprika in reepjes
* 1 grote courgette of 2 kleine in blokjes
* 400 gr tomaten, ontveld in grote stukken
* snufje kristalsuiker
* bouquet garni van klein handje peterselie en 1 takje tijm
* handje basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gietijzeren pan

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan op matig vuur. Voeg de aubergine toe en bak deze zacht maar niet bruin. Voeg de ui knoflook en paprika s toe en bak dit alles onder regelmatig roeren 2-3 min. Meng de courgette, tomaten en suiker erdoor. Voeg de bouquet garni toe en plaats de deksel schuin op de pan, laat de groenten ongeveer 2 uur stoven op een laag vuur. Is het gerecht na 2 uur nog erg nat verwijder dan even het deksel en bak de groenten een poosje. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de basilicum en serveer met rijst of pasta

Bron

Okoko

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten