Snelle aardappelschotel met aubergine en courgette

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2015
  • Snelle aardappelschotel met aubergine en courgette

    Snelle aardappelschotel met aubergine en courgette

    Snelle aardappelschotel met aubergine en courgette

  • Snelle aardappelschotel met aubergine en courgette

    Snelle aardappelschotel met aubergine en courgette

    Snelle aardappelschotel met aubergine en courgette

Heb je een even geen zin in bakken in de pan, maak dan deze snelle aardappel/groentenschotel.
Met minimaal snijwerk heb je zo alles in de ovenschaal/slede en schuif je deze de oven in.
Terwijl jij nog even 20 minuten je handen vrij hebt om wat anders te doen, wordt ondertussen deze gezonde maaltijd bereidt en komen allerlei heerlijke geuren je keuken uit!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine in blokjes van 1 a 2 cm
1 courgette in 1/4 schijfjes van 0,5 cm dik
1/2 bakje kastagne champignons
1/2 rode peper in ringen
8 rode mini tomaatjes
8 oranje mini tomaatjes
2 uien in grove stukken
500 gram krieltjes
3 teentjes knoflook gehakt
2 teentjes knoflook geperst
1 a 2 theel gedroogde tijm
1/2 theel gedroogde rozemarijn
peper uit de molen
zeezout uit de molen
1 dl olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal of braadslede

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een grote ovenschaal klaar ( ik heb zo'n lekker grote braadslede).
Doe de krieltjes en tomaatjes alvast in de schaal, breek de steeltjes uit de champignons en doe ze er heel bij. Snij de rest van de groenten in de tijd dat de oven opwarmt en doe deze ook allemaal in de schaal.
In een kom of beker meng je de olie met de geperste knoflook, de tijm en de rozemarijn. Giet dit over de groenten en aardappels en meng het daarna allemaal door elkaar.
Strooi er de helft van de gewenste vers gemalen peper en zout overheen en meng nogmaals goed. Stooi dan de 2e helft van de peper en zout erover en zet de schaal in de oven voor 20 - 25 minuten.
Kijk na deze baktijd of de krieltjes gaar zijn, zo niet dan nog met 5 minuten verlengen.
Ik zet de laatste 5 minuten de oven op bruinen, dan krijgen de krieltjes en bovenste groenten een mooi kleurtje.

Serveertip

Lekker als vegetarische maaltijd!

Wi hadden van de bbq van de vorige dag nog zelfgemaakte kipburgers over. Die waren ook heel erg lekker erbij!

Ik heb ringen rode peper erin gedaan voor degenen die niet zo van pittig houden, dan zijn ze makkelijk apart te leggen op je bord, maar hebben ze toch al smaak afgegeven aan de groenten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten