Waterkers-kipsalade met perzik
- Europees, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Zomerse salade met kipsalade en verfrissende perzik.
Ingrediënten 4 personen
2 - 3 scharrelkipfilets6 el olijfolie
1/2 tl kerriepoeder
1 blik Del Monte halve perziken op sap (415g)
1 el citroensap
1.5 tl fijne mosterd
100 g zachte geitenkaas
2 bosjes waterkers, harde steeltjes verwijderd
1 sjalot, in reepjes
125 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1/2 focaccia, in repen
Bereidingswijze
1. Verhit een grillpan voor. Bestrijk de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi ze met het kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Gril de kipfilets in 10-12 min. goudbruin en gaar.
2. Laat intussen de perzik uitlekken en vang 1 el sap op. Snijd de perziken in partjes.
3. Klop een dressing van de resterende 4 el olijfolie, het citroensap, de mosterd en 1 el sap.
4. Verbrokkel de geitenkaas. Verdeel waterkers over 4 borden.
5. Snijd de kipfilets in plakjes en leg ze met de perzikpartjes, sjalot, tomaat en geitenkaas op de waterkers.
6. Besprenkel met de dressing en bestrooi met peper.
7. Geef er de focaccia bij.
Serveertip
Meer inspiratie, bestel gratis het magazine: Http://sayyestothebest.nl/13/Magazine-aanvragen.