Waterkers-kipsalade met perzik

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Waterkers-kipsalade met perzik

    Waterkers-kipsalade met perzik

    Waterkers-kipsalade met perzik

Zomerse salade met kipsalade en verfrissende perzik.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 - 3 scharrelkipfilets
6 el olijfolie
1/2 tl kerriepoeder
1 blik Del Monte halve perziken op sap (415g)
1 el citroensap
1.5 tl fijne mosterd
100 g zachte geitenkaas
2 bosjes waterkers, harde steeltjes verwijderd
1 sjalot, in reepjes
125 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1/2 focaccia, in repen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verhit een grillpan voor. Bestrijk de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi ze met het kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Gril de kipfilets in 10-12 min. goudbruin en gaar.

2. Laat intussen de perzik uitlekken en vang 1 el sap op. Snijd de perziken in partjes.

3. Klop een dressing van de resterende 4 el olijfolie, het citroensap, de mosterd en 1 el sap.

4. Verbrokkel de geitenkaas. Verdeel waterkers over 4 borden.

5. Snijd de kipfilets in plakjes en leg ze met de perzikpartjes, sjalot, tomaat en geitenkaas op de waterkers.

6. Besprenkel met de dressing en bestrooi met peper.

7. Geef er de focaccia bij.

Serveertip

Meer inspiratie, bestel gratis het magazine: Http://sayyestothebest.nl/13/Magazine-aanvragen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Del_Monte avatar
Del_Monte

Doorsturen

Home Recepten