Lauw-warme linzensalade met mais etc voor een maaltijd of bij de BBQ
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
Om de vakantie echt af te sluiten hadden we een 'skottelbraai' voor 2. We hebben tijdens de vakantie weer eens linzen gegeten. Een van de bijgerechten heb ik er daarom zelf erbij verzonnen, met linzen. Het pakte goed uit, was erg lekker, daarom even op mijn smulrecepten toegevoegd. Het kan als bijgerecht, maar zeker ook als hoofdgerecht, al dan niet vegetarisch. Je kunt er zelf nog van alles bij bedenken, maar als basis vonden wij het een erg lekkere linzensalade.
Ingrediënten 2 personen
een blik linzen (circa 300 gr)een blikje mais (circa 150 gr)
1/2 potje gegrilde paprika op olie (circa 150 gr)
1 gesnipperde ui
2 teentjes gesnipperde/geperste knoflook
1/2e rode paprika
olijf/roerbak olie met rozemarijn (of zelf rozemarijn toevoegen)
Benodigdheden
(koeken)pan
Bereidingswijze
Bak eerst de ui, knoflook en paprika aan in de rozemarijnolie (of olijfolie met wat rozemarijn), even zachtjes garen, circa 5 minuten. Dan de (uitgelekte) linzen en de mais erdoor scheppen en even kort mee verwarmen. Van de hittebron halen en iets af laten koelen, dan de geroosterde paprika en een deel van de olie toevoegen. Goed omscheppen en klaar, tenzij je zout en peper toe wilt voegen maar dat vonden wij niet nodig.
Serveertip
Het is een basis voor heel veel variaties om toe te voegen zoals:
- geitenkaas in blokjes
- gebakken spekjes
- zongedroogde tomaatjes
- verse tomaten en komkommer
- evt. met bruine bonen ipv linzen
- etc........
maar de mais geeft het knapperige eraan, dus die hoort er wel bij.