Voor de salade:
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 1 appel (bv Elstar)
- 200 gram gerookte zalm
- 1 bosje koriander
- ½ bosje lente ui
- 1 rode ui
- 6 eieren
Voor de dressing:
- 4 el Griekse yoghurt
- 4 el mayonaise
- 1 el balsamico azijn
- 2 tl sambal (Peppr-it)
- zwarte peper en zeezout
Het bbq-seizoen is weer in volle gang en dan willen we wel weer eens iets nieuws proberen.
Dat deze heerlijke ingrediënten prima bij elkaar passen bleek met dit experiment. Het zoute van de zalm, het zoete van de appel, het pittige van de uitjes en de dressing met een beetje zuur van de balsamico en genoeg pit van de (fruitige) sambal.
Maak een grote bak want als er nog iets over blijft heb je de volgende dag nog een heerlijke lunch
Voorbereiding:
- Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten totdat ze net niet helemaal gaar zijn. Giet ze af, laat ze afkoelen en snij ze in dobbelsteentjes.
- Kook de eieren (hard) laat ze in koud water schrikken en afkoelen. Pel ze en snij ze in stukjes.
- Snij de zalm in reepjes.
- Snij de rode ui, lente ui en koriander fijn.
- Meng alle ingrediënten van de dressing doorelkaar.
Bereiding;
- Meng alle gesneden ingrediënten voor de salade doorelkaar.
- Doe de dressing erover en schep alles doorelkaar.
aardappelen zoete aardappelen zoete aardappelsalade bbq aardappelsalade
De fruitige sambal die ik in dit recept heb gebruikt (zie foto) kun je on-line bestellen bij www.bijzonderesmaken.nl
wilmiewillemse 09-08-2015
@ maryse2208 Ik heb hier de milde variant gebruik (heb er een foto van bijgeplaatst) maar hou je van pittig gebruik dan gerust een hetere variant. Succes ermee en groetjes van Wilmie
maryse2208 09-08-2015
Hey Wilmie, over de sambal, gebruik je de milde, hot of super-hot van Peppr-it ?
wilmiewillemse 06-08-2015
Hier staat deze vanavond ook weer op tafel bij de bbq. Veel plezier ermee Hermien en anderen.
hermien_kg 05-08-2015
Dat ziet er heerlijk uit. Ik zet het in mijn kookboek. Groetjes, Hermien