1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelsalade
  5. Griekse aardappelsalade
  6. Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander

Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander

  • Fusion, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2015

Ingrediënten 6 personen


Voor de salade:
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 1 appel (bv Elstar)
- 200 gram gerookte zalm
- 1 bosje koriander
- ½ bosje lente ui
- 1 rode ui
- 6 eieren

Voor de dressing:
- 4 el Griekse yoghurt
- 4 el mayonaise
- 1 el balsamico azijn
- 2 tl sambal (Peppr-it)
- zwarte peper en zeezout



Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander
Luxe aardappelsalade met zalm, ei, ui, appel en koriander

Het bbq-seizoen is weer in volle gang en dan willen we wel weer eens iets nieuws proberen.
Dat deze heerlijke ingrediënten prima bij elkaar passen bleek met dit experiment. Het zoute van de zalm, het zoete van de appel, het pittige van de uitjes en de dressing met een beetje zuur van de balsamico en genoeg pit van de (fruitige) sambal.
Maak een grote bak want als er nog iets over blijft heb je de volgende dag nog een heerlijke lunch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten totdat ze net niet helemaal gaar zijn. Giet ze af, laat ze afkoelen en snij ze in dobbelsteentjes.
- Kook de eieren (hard) laat ze in koud water schrikken en afkoelen. Pel ze en snij ze in stukjes.
- Snij de zalm in reepjes.
- Snij de rode ui, lente ui en koriander fijn.
- Meng alle ingrediënten van de dressing doorelkaar.

Bereiding;
- Meng alle gesneden ingrediënten voor de salade doorelkaar.
- Doe de dressing erover en schep alles doorelkaar.

Serveertip

De fruitige sambal die ik in dit recept heb gebruikt (zie foto) kun je on-line bestellen bij www.bijzonderesmaken.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top