1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. pate

pate

  • Europees, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-08-2015

Ingrediënten 2 personen


500g gekookte varkenslever vers of vacuum
100g boter
100g ongerookt ontbijtspek fijn gesneden
3 tenen knoflook geperst
1 tl tijm gedroogd
6 el port
2 el slagroom


Verder heb je nodig


Koekenpan
keukenmachine


pate
pate
pate
pate
pate
pate
pate
pate
pate
pate

Variant op kippenlever smeersel , nu dus met varkenslever,
2 versies gemaakt, en beiden zijn heerlijk, de "gebakken " versie is beter als voorgerecht met een lekker zoetje en grof brood.
de ander als pate op een warm casino broodje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Versie 1 :
snijdt de lever grof
verwarm 25 gram van de boter, laat uitbruisen , voeg spek toe bak licht krokant, voeg knoflook, tijm en lever toe.
bak ong. 4 minuten, schud veel!
voeg port toe, en laat op laag vuur 2/3 minuutjes sudderen.
haal van het vuur en laat half uurtje rusten.
meng vervolgens in de keukenmachine glad, voeg hierbij de slagroom toe.
schep in de bakjes.
zet dan koud weg , minimaal1 dag
versie 2:
doe als bovenstaande maar bak de lever niet mee, het is tenslotte al gekookt, geeft een iets minder bittertje
ben ik achter.

Serveertip

Mooie tip van mijn G&G vriend en tevens kookgek, als je sherry of port gebruikt in gerechten, houdt je vaak een hoop over, dan kun je 2 dingen doen, opdrinken of bewaren, zelf vindt ik beide niet te hagelen , maar sherry wordt zuur en port wordt bitter, dus opslaan , ijsblokzakjes, en invriezen , altijd vers frisse port:) , misschien ook leuk als ijsblokje in je prosecco , hmm dat gaan we nog eens testen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top