Italiaanse stracciatella aardbeientaart

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-07-2015
  • Italiaanse stracciatella aardbeientaart

    Italiaanse stracciatella aardbeientaart

    Italiaanse stracciatella aardbeientaart

  • Italiaanse stracciatella aardbeientaart

    Italiaanse stracciatella aardbeientaart

    Italiaanse stracciatella aardbeientaart

Ik was weer aan de beurt voor ons Kaffeeteam van het bejaardentehuis om een taart te bakken.
Dat is éénmaal in de 8 weken. Samen met 2 andere dames bakken we een taart, die we voor 70 cent per stuk verkopen aan de bejaarden in het Seniorenheim in Stadtlohn voor een goed doel. Dit Kaffeeteam vindt elke donderdagmiddag plaats.
Deze keer gekozen voor een Italiaanse aardbeientaart.
Het recept heb ik zelf samengesteld uit twee heel verschillende recepten.
De taart viel erg in de smaak en was binnen een mum van tijd verkocht.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
Bodem:
125 gram zachte boter + nog wat om de bakvorm in te vetten
70 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
3 eieren (M)
125 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje voor de bakvorm
30 gram maizena

Vulling:
750 gram aardbeien
15 gram pure chocolade
1 dl + 4 dl slagroom
500 gram magere kwark
200 gram mascarpone of roomkaas
2 eetlepels sinaasappellikeur of citroensap
2 zakjes vanillesuiker
100 gram suiker
7 blaadjes gelatine
mespunt zout
plm. 100 gram pure hagelslag
wat cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van 26 cm doorsnede
mixer of keukenmachine
2 beslagkommen
zeef
vergiet
steelpan

Bereidingswijze

Bodem:
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte of 150 graden hetelucht.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de rand in met boter en bestuif met bloem.
Mix de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een cremige massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Zeef het bakmeel met de maizena en schep dit voorzichtig door de boter/eimassa. Niet meer kloppen of mixen.
Bak de bodem plm. 20 minuten in het midden van de oven tot goudbruin.
Laat de bodem afkoelen.

Vuling:
Was de aardbeien. Verwijder de kroontjes. Aardbeien goed uitlekken in een vergiet.
Hak de chocolade in stukken. Doe de chocolade samen met 1dl slagroom in een pannetje en laat de chocolade op een laag vuur onder voortdurend roeren smelten. Laat 5 minuten afkoelen.

Verwijder de bodem van de springvorm.
Leg de deegbodem op een schaal en doe de rand van de springvorm eromheen.
Neem plm. 16 aardbeien en doop die met de punt in de chocolade. Zet apart.
Verdeel de iets afgekoelde en gesmolten chocolade over de deegbodem.
Zet steeds een halve aardbei met het snijvlak naar buiten tegen de rand van de springvorm.
Verdeel de rest van de aardbeien rechtop over de bodem (kunnen heel blijven).

Week de gelatine in koud water.
Klop de kwark en mascarpone of roomkaas samen met 100 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker.
Klop de 4 dl slagroom stijf.
Knijp de gelatine uit.
Verhit de likeur of het citroensap in een pannetje. Haal van de warmtebron.
Los de gelatine onder voortdurend roeren op in de vloeistof.
Meng 2 eetlepels van de kwarkmassa door de opgeloste gelatine.
Roer het gelatinemengsel door de rest van de kwarkmassa.
Zodra dit een beetje begin te geleren schep je voorzichting de stijfgeklopte slagroom door de kwark.
Roer de hagelslag door de kwarkmasssa en verdeel dit alles nu over de aardbeien.
Versier de taart met de chocolade-aardbeien.
Zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven (beter nog een nacht).
Vlak voor het opdienen bestrooien met wat cacaopoeder..




Serveertip

Lekker bij koffie en thee.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 09-10-2016

Wat een superleuke reactie heleenbrommer. Ik lees je reactie nu pas. Wat fijn dat het zo'n succes was. Groetjes, Petra

heleenbrommer avatar
heleenbrommer 15-09-2016

Hoi Petra, ik heb van de week deze taart gemaakt voor mijn dochters verjaardag. Ik heb me precies aan het recept gehouden en het is een plaatje geworden!! Zo goed gelukt; alleen maar lof gekregen. Volgend keer doe ik alleen iets meer suiker in het beslag voor de bodem, dit omdat ik dat zelf gewoon erg lekker vind. Maar heel erg bedankt voor het delen, ik ga deze taart zeker vaker maken. Groetjes, Heleen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten