Quiche met gerookte zalm

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-07-2015
  • Quiche met gerookte zalm

    Quiche met gerookte zalm

    Quiche met gerookte zalm

Een heerlijke Franse quiche met gerookte zalm.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
400 g gerookte zalm in dunne plakjes
1-2 el mierikswortel garaspt
150 g . Mascarpone
3 eieren
1 el bloem
1/8 l melk
1/8 l . slagroom
Witte peper en zout gemalen
1/2 bosje dille fijn gehakt
Boter voor het invetten van de quichevorm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 quichevorm Ø ca. 26 cm

Bereidingswijze

Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
Roer de mierikswortel beetje bij beetje door de mascarpone en proef af en toe om te kijken of het mengsel niet te scherp wordt.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). Versterk de rand met het overgebleven deeg.
Smeer de bodem in met de Mascarpone en verdeel de zalm hier op.
Roer de bloem, de melk, de slagroom de eieren en de dille door elkaar en breng het op smaak met zout en peper en giet dit mengsel over de zalm.
Bak de quiche onderin de oven op 200° C in ca. 45 minuten goudbruin

Serveertip

Wanneer de vulling te snel donker wordt, dan afdekken met aluminiumfolie

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 30-03-2016

Meegenomen, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten