Limoncello soesjes

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-07-2015
  • Limoncello soesjes

    Limoncello soesjes

    Limoncello soesjes

  • Limoncello soesjes

    Limoncello soesjes

    Limoncello soesjes

Ook uit het receptenboek waar ik eerder over schreef komt dit recept. 
Die Italianen weten wel wat lekker is...

Buon appetito.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten voor ongeveer 35 soesjes:

8 eieren
300 gr. gezeefde bloem
500 ml. water
250 gr. margarine of boter
mespuntje zout

Voor de crème:

6 eierdooiers
10 eetlepels bloem
6 eetlepels suiker
5 glazen melk (ca. 1 liter)
1 zakje vanillesuiker
250 ml. slagroom
1 glas limoncello (puur)
1/2 citroenschil geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Heteluchtoven
Pannen
Au bain-Marie pan

Bereidingswijze

Voor de soesjes:

Water aan de kook brengen met wat zout en boter.
Warmtebron kan nu uit, al roerend de bloem toevoegen. Zorg voor een glad beslag (geen klontjes).
Dit mengsel laten afkoelen, verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
Ondertussen vet je een bakplaat lichtjes in met wat boter.
Als het beslag is afgekoeld, daarna de eieren er één voor één toevoegen, wel blijven roeren!
Spuitzak vullen met dit mengsel, en hiermee gelijke toefjes spuiten, afbakken in de oven.

Ondertussen even de slagroom kloppen (pas op, slagroom moet eerst 24 uur rusten voordat je hem klopt).

Crème:
Meng de eierdooiers met de bloem, suiker en vanillesuiker.
Voeg de koude melk, scheut voor scheut, goed blijven mengen en voeg de citroenrasp toe.
Verwarm de crème au bain-marie en blijf roeren tot ze indikt, daarna direct van het vuur halen.
Glas limoncello er aan toevoegen.
Als de crème goed is afgekoeld is, de slagroom toevoegen en met deze vulling de soesjes vullen.

Bron

Van een oude Italiaanse grande dame.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

carolientje61 avatar
carolientje61 04-08-2015

Heerlijk limoncello...hier gaan we zeker iets mee doen. Bedankt voor je recept. ciao ;-)

mick72 avatar
mick72 03-08-2015

Borrelglaasje (pure Limoncello), maar meer mag ook (naar eigen smaak invullen).

mowi avatar
mowi 03-08-2015

'n bierglas of 'n borrelglas?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten