Traybake met kip, paprika, citroen
- Mediterraan, Ovenschotel
- 30-60 min.
Dit ovenschoteltje is puur zomers comfortfood. Weinig voorbereiding, de oven doet al het werk dus een super lekker ovenschoteltje en niet duur.
Ingrediënten 4 personen
4 flinke kippenpoten met vel of 8-12 andere kipdelen met vel 100 g crème fraîche 4 tenen knoflook, geperst 2 el grove mosterd 200 ml kippenbouillon 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in stukjes 2 rode uien, gepeld, in dikke parten gesneden 2 el vloeibare honing 1 citroen, in schijfjes 25 g dragonblaadjes, fijngehakt Vers gemalen zwarte peper ZeezoutVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 765,64 kcal |
Koolhydraten | 23,28 g |
Eiwitten | 90,13 g |
Vetten | 33,22 g |
Benodigdheden
Ovenschaal of braadslede.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Meng de crème fraîche, knoflook, mosterd en bouillon in een kom en voeg flink wat zout en peper toe.
Leg de stukken kip met het vel naar boven naast elkaar in een grote braadslee.
Duw de stukjes paprika en parten ui ertussen.
Schenk het bouillonmengsel erbij en druppel de honing erover.
Leg de schijfjes citroen erop en rooster alles 40–45 minuten, tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
Strooi er de aromatische dragon over, proef en breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Bron
naar een idee van Jamie, iets aangepast
Serveertip
Serveer er een simpele groene salade bij.