Traybake met kip, paprika, citroen

  • Mediterraan, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Traybake met kip, paprika, citroen

    Traybake met kip, paprika, citroen

    Traybake met kip, paprika, citroen

Dit ovenschoteltje is puur zomers comfortfood. Weinig voorbereiding, de oven doet al het werk dus een super lekker ovenschoteltje en niet duur.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 flinke kippenpoten met vel of 8-12 andere kipdelen met vel 100 g crème fraîche 4 tenen knoflook, geperst 2 el grove mosterd 200 ml kippenbouillon 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in stukjes 2 rode uien, gepeld, in dikke parten gesneden 2 el vloeibare honing 1 citroen, in schijfjes 25 g dragonblaadjes, fijngehakt Vers gemalen zwarte peper Zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 765,64 kcal
Koolhydraten 23,28 g
Eiwitten 90,13 g
Vetten 33,22 g
Benodigdheden

Ovenschaal of braadslede.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Meng de crème fraîche, knoflook, mosterd en bouillon in een kom en voeg flink wat zout en peper toe.

Leg de stukken kip met het vel naar boven naast elkaar in een grote braadslee.

Duw de stukjes paprika en parten ui ertussen.

Schenk het bouillonmengsel erbij en druppel de honing erover.

Leg de schijfjes citroen erop en rooster alles 40–45 minuten, tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.

Strooi er de aromatische dragon over, proef en breng nogmaals op smaak met peper en zout.

Bron

naar een idee van Jamie, iets aangepast

Serveertip

Serveer er een simpele groene salade bij.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten