1. Home
  2. Recepten
  3. Parmagiano reggiano
  4. Pasta con carne di maiale e peperoni dal forno

Pasta con carne di maiale e peperoni dal forno

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-07-2015

Ingrediënten 4 personen


500 g Penne Rigate, Rigatoni of andere pasta naar keuze
olijfolie (om mee te bakken)
1 ui, fijn gesnipperd
5 tenen knoflook, geraspt met een vork of geperst.
2 rode pepers (verwijder de zaadlijsten en zaadjes) in ringen
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
500 gram gezeefde tomaten of tomatenblokjes
500 gram kipfilet
200 gram salami (in dobbelsteentjes)
75 g zwarte olijven (wel ontpit)
1 bol buffel mozzarella (125 g), in plakjes
Verse basilicumblaadjes
Zeezout
Peper


Verder heb je nodig


Grote pan om de pasta in te koken
Anti-aanbak hapjespan
Knoflookpers


Pasta con carne di maiale e peperoni dal forno
Pasta con carne di maiale e peperoni dal forno

Was op zoek naar een authentiek Italiaans recept, en via een vriendin kreeg ik dit recept. 
Dit recept was van haar moeder die uit Italië kwam.
Heb dit wat aangepast omdat ik het handschrift en het recept niet meer goed kon lezen (omdat het een oud recept is, flink beduimeld met vette vingers en tomatensaus vlekken).

Eet smakelijk (buon apetito)

Heerlijke pittige authentieke Italiaanse ovenschotel met veel variatie-mogelijkheden.
Veel vrienden en familie willen dit na hun vakantie in Italië dat we hun dit weer serveren. 
Deze schotel is binnen een tijdsbestek van 45-60 minuten klaar. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

-Verwarm de oven voor tot 200 ºC (heteluchtoven).
-Zet de waterkoker aan met vers water.
-Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking a la dente (beetgaar). Meestal 7-8 minuutjes en spoel het na het koken met koud water af.

-Verhit in een hapjespan de olijfolie (geen extra vierge, pak gerust die met een rode dop/traditionale).
-Fruit de ui zachtjes aan en als het begint te kleuren voeg dan de in blokjes gesneden kip toe.
-Als de kip lekker bruin is voeg je de de knoflook toe (kip niet te lang doorbakken, anders wordt ie te droog).
-Wanneer de aroma van de knoflook vrijkomt voeg dan direct de rode peper toe.
-Bak de paprika's kort mee.
-Schenk de gezeefde tomaten (of tomatenblokjes) toe.
-Verwarm de tomatensaus 5 min. op laag vuur.
-Voeg de olijven door de saus.
-Breng op smaak met zout en peper.

-Giet de pasta af en schep deze door de tomatensaus.
-Schep de pasta in de ovenschaal.
-Verdeel de plakjes buffel-mozzarella over de schaal en bestrooi deze met wat zeezout en vers gemalen peper naar smaak.
-Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in 20-30 minuten goudbruin.
-Bestrooien met verse basilicumblaadjes.

Voor wat extra pit kun je de buffel-mozzarella vervangen door Parmagiano Reggiano of Pecorino of Old Amsterdam.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Probeer eens verschillende soorten salami, niet die gesneden plakjes van de supermarkt maar een echte worst die je zelf nog moet snijden. Je hebt ze van rundvlees, varkensvlees, met en zonder kruiden.

Hetzelfde geldt voor mozzarella, probeer eens andere merken en soorten uit.

Bron

Naar authentiek oud Italiaans recept verkregen van een oude Italiaanse dame.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mick72


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mick72
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top