Pikant Viskerrie Uit India
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
De zweet staan op mijn hoofd, maar mijn buik roep umami!
Ingrediënten 4 personen
500 g stevige witte vis, in stukkenzout (1 t per 500 g)
1 t geelwortel
1 e olie + 1/2 t sesamolie
kleine ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
1 e verse gember, fijn
rode peper, fijn
2 kruidnagels
2 kardemom
5 zwarte peper korrels
2 laurierbladeren
1/3 t chilipoeder
1 volle t korianderpoeder
1 t garam masala
4 tomaten, in stukjes (of blik tomaten)
2 e kookroom
zout
peper na smaak
verse koriander ter garnering
Bereidingswijze
1. Marineer vis in geelwortel en zout voor 30 min.
2. Bak in olie de vis aan al kanten goudbruin van kleur en haal uit pan.
3. Fruit de ui, knoflook, gember en rode peper tot zacht.
4. Voeg de gedroogde specerijen erbij en bak tot geuren vrijkomen.
5. Voeg tomaten erbij en kook tot gaar. (indien nodig breng je het verder op smaak met zout en peper)
6. Roer kookroom erdoor en doen vis in serveerschaal.
7. Garneer met wat garam masala en verse koriander.
Bron
Smaakontwikkelaar