Mac 'n Cheese (De lekkerste macaroni met ham en kaas)

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-07-2015
  • Mac 'n Cheese (De lekkerste macaroni met ham en kaas)

    Mac 'n Cheese (De lekkerste macaroni met ham en kaas)

    Mac 'n Cheese (De lekkerste macaroni met ham en kaas)

Een beetje van mezelf en... een beetje van mijn moeder in dit geval! Lang hebben wij geëxperimenteerd om de lekkerste Mac & Cheese te krijgen en hier is ie dan.

Mac & Cheese staat bekend als ' The American Comfort food'. In Nederland is het ook wel bekend onder de naam: 'Macaroni met ham&kaas'. Het is snel, makkelijk, lekker en misschien ook een klein beetje ongezond. Maar een goede zelfgemaakte Mac & Cheese is lang niet zo slecht als de kant-en-klare variant, toch? En eens in de zoveel tijd heb je het gewoon even nodig. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300-400 gram macaroni
200 gram schouderham (in plakken)
1 zakje geraste kaas (belegen of jong belegen)
1 zakje mix voor kaassaus
3 grote eetlepels crème fraîche (ongeveer een half bakje)
bosje peterselie
Eventueel zout & peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, ovenschaal

Bereidingswijze

Begin met het opzetten van een pan water voor de macaroni.
Maak ondertussen de kaassaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vaak mix je 250 mL koud water met de inhoud van de verpakking en brengt dit aan de kook. Goed blijven roeren want de saus brandt snel aan.
Zodra het water kookt, kook je de macaroni zoals aangegeven op de verpakking.

Verwarm je oven voor op 225 graden. Ik gebruik voor dit gerecht de grill-functie op mijn oven, zodat de kaas straks goed smelt en de macaroni een lekker korstje krijgt. Als je dit niet hebt, is dat natuurlijk geen probleem en zet je de oven op de reguliere stand.

Snij de plakken ham in vierkantjes en snij de peterselie fijn.
Voeg de halve zak geraspte kaas en de crème fraîche toe aan de kaassaus en mix dit goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe aan de saus.
Zodra je macaroni gaar is, giet je deze af en doe je de macaroni in de ovenschaal. Roer hier je kaassaus, de ham en de fijngesneden peterselie doorheen. Verdeel het geheel goed over de ovenschaal en strijk de bovenkant enigzins glad.

Strooi nu de andere helft van de geraspte kaas op de macaroni zodat er een mooie kaaslaag bovenop ligt. Roer dit niet door je macaroni heen. De macaroni gaan nu namelijk in de oven en dat zorgt ervoor dat er een lekker krokant kaaslaagje op je macaroni komt te liggen.
Bak de macaroni nog ongeveer 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Serveertip

Mis je wat groenten bij dit gerecht? Het is lekker om er een frisse komkommersalade naast te serveren.
Ben je vegetariër? Dit recept is makkelijk om te toveren in een vegetarische Mac & Cheese door simpelweg de plakjes ham weg te laten!

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 17-04-2018

Idd, dan maar niet. Waar zijn jouw recepten???

janbroekert avatar
janbroekert 17-04-2018

Dat zakje mix. Dan maar niet.

Myrthetje19 avatar
Myrthetje19 28-09-2015

Wat fijn on te horen dat het heeft gesmaakt, graag gedaan! :)

Jacolien70 avatar
Jacolien70 28-09-2015

Lekker!! Voor de vitamientjes gegeten met broccoli. Makkelijk en snel voor in het weekend.. Dank je wel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten