Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Knoflooksaus
  6. 85% Paleo, Chili con carne wraps met sla, knoflooksaus (zonder bonen)

85% Paleo, Chili con carne wraps met sla, knoflooksaus (zonder bonen)

Door: yashar1973

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2015

Ingrediënten 4 personen


500 g gehakt (rund)
2 grote uien gesnipperd
2 paprikas in blokjes
Halve bol knoflook (6 teentjes)
150 g soepgroenten
1 eetl. (kokos) olie
1 + 1 eetl. komijnzaadpoeder
1 eetl paprikapoeder
chilipoeder of cayennepeper naar smaak
zout en peper
750 ml Passata (gezeefde tomaten)
evt. potje zoete mais
1 eetl. oregano
ijsbergsla krop
2 tomaten
1/4 komkommer
evt. pak tortillawraps
evt. geraspte kaas (voor op de wrap)
knoflooksaus
evt. tortillachips


Verder heb je nodig


Saus-/ hapjes- of Braadpan en een koekenpan

85% Paleo, Chili con carne wraps met sla, knoflooksaus (zonder bonen)
85% Paleo, Chili con carne wraps met sla, knoflooksaus (zonder bonen)
85% Paleo, Chili con carne wraps met sla, knoflooksaus (zonder bonen)
85% Paleo, Chili con carne wraps met sla, knoflooksaus (zonder bonen)

Zonder mais, tortilla ( in plaats daarvan ijbergsla blad of zelfgebakken spinazie/ eierpannenkoek) en knoflooksaus is dit een paleo gerecht, maar aangezien ik zelf volgens de 80/ 20 paleo regel eet, eet ik het gewoon met Tortilla wrap, mais en knoflooksaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de uien 2- 3 min., dan nog even 2 minuten de knoflook mee fruiten, doe er het gehakt en zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder, oregano en 1 eetl. van de gemalen komijnzaadpoeder bij en bak dit rul, voeg dan de blokjes paprika toe en blijf roerbakken tot het vocht verdampt is, voeg dan de passata en de mais toe, breng dit rustig aan de kook en laat nog even 10 min. op een laag vuurtje pruttelen.

neem eventueel de grote buitenste bladeren van de sla (goed wassen) voor de paleo wrap.
rest van de sla fijnsnijden, tomaat en komkommer snijden en in een kom door elkaar husselen.

maak eventueel de wrap(s) nat en bak ze heel kort aan 1 zijde, dan omdraaien en er wat geraspte kaas over strooien en licht bakken tot de kaas gesmolten is (eventueel met een deksel op de pan) , maar de wrap nog wel zacht genoeg is om op te rollen.

doe wat chilisaus in het midden van de (slablad-) wrap, daaroverheen wat salade, knoflooksaus en verkruimelde tortilla chips (eventueel nog wat sambal) dan de de tortilla oprollen zoals je dat normaal ook zou doen, eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yashar1973
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top