Turkse kip met champignons

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-07-2015
  • Turkse kip met champignons

    Turkse kip met champignons

    Turkse kip met champignons

De originele naam van dit gerecht is Mantarli Tavuk Sote. Eenvoudig te maken, traditioneel  en zeker in combinatie met pilav heel erg lekker. Geschikt als je eters krijgt of na een drukke dag. Succes verzekerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kipfilet
500 gram champignons
2 groene Turkse pepers
1 ui
1 tomaat
1 el tomatenpuree
1 tl Turkse peperpuree ( biber salcasi)
2 el roomboter
Peper en zout
Voor de Pilav:
2 kopjes basmatirijst ( of Turkse rijst)
4 kopjes kokend water
2 el zonnebloemolie
2 el arpa sehriyesi ( gerst vermicelli in rijstvorm)
1 el roomboter
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon en snijd ze in dikke plakjes. Bak de plakjes in een koekenpan in hun eigen vocht ongeveer 10 minuten en laat ze in een zeef uitlekken.
Snipper de ui en de pepers en bak deze in wat boter tot ze zacht beginnen te worden. Snijd ondertussen de kip in stukjes. Bestrooi deze met zout en peper. Voeg de kip toe aan je baksel en snijd ondertussen de tomaat in stukjes. ( niet op de kip snijplank!) Als de kip wit is geworden mogen de beide soorten puree en de tomaatstukjes erbij. Roer goed door en laat 10 minuten zacht pruttelen. ( ik voegde nog 2 el water toe). Nu kunnen de champignons erbij. Nog 5 minuten pruttelen, goed doorroeren en serveren met pilav.
Pilav:
Doe de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg als deze heet wordt de vermicelli toe. Laat dit bruin worden en voeg de rijst toe en het zout. Nu kan het water en de roomboter erbij. Even roeren, vuur laag zetten en een deksel op de pan. Laat het zacht een half uur garen, doorscheppen en serveren.

Bron

: http://www.turksekok.nl/4852/mantarli-tavuk-sote

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 29-07-2015

Dit lijkt mij een lekker recept, ik heb het bewaard in mijn kookboek [b]RIJST[/b]. Het zal zeer zeker een tijdje duren voordat ik het kan proberen maar in ieder geval kan ik het niet meer kwijtraken. Groetjes, Louise

Delarosa avatar
Delarosa 28-07-2015

Lijkt me lekker Molenmeisje, neem deze van je mee! Vriendelijke Smulgroetjes en dankjewel hiervoor, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten