Atjar ketimoen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Atjar ketimoen

    Atjar ketimoen

    Atjar ketimoen

Een heerlijk Aziatisch gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 Komkommer
2 el Zonnebloemolie
1 tl Go-Tan Gehakte Knoflook
1 Kleine ui (gesnipperd)
1/2 Rode peper (gesnipperd zonder zaadjes)
200ml Natuurazijn
200ml Water
2 el Bruine basterd suiker
1 el Aardappelzetmeel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna dunne halve plakjes.
2. Neem een kookpan en voeg daar olie, Go-Tan Gehakte Knoflook, ui en rode peper toe en verhit dit kort.
3. Voeg daarna alle ingrediënten toe (aardappelzetmeel eerst oplossen met 2el water) behalve de komkommer.
4. Laat het geheel 5 minuten zacht koken.
5. Haal de pan van het vuur en giet alles over in een schaal, voeg de komkommer toe en laat het afkoelen

Serveertip

Ook heerlijk als Atjar Tjampoer, herhaal dit recept met gesneden prei, wortel en taugé!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Go_Tan avatar

Doorsturen

Home Recepten