Pasta Carbonara alla gorgonzola/ fungi
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ooit at ik een heerlijke carbonara bij een italiaan, jarenlang heb ik een geschikt recept gezocht, maar het was het altijd net niet, toen ben ik zelf maar wat gaan kokkerellen en na een aantal upgrades is dit het recept wat daaruit voortvloeide. Volgens velen erg lekker, alleen volgens de lokale italiaan geen standaard italiaanse carbonara
Ingrediënten 4 personen
250 g magere spekreepjes1 Grote rode ui, gesnipperd
5 a 6 tenen knoflook (halve bol) geperst
250 g champignons in kleine blokjes
250 ml kookroom
150 a 200 g gorgonzola (afhankelijk van sterkte)
200 ml rode wijn
1 el olijfolie (om in te bakken)
zout, peper
1 blokje rundvleesbouillon
1 thl Nootmuskaat (gemalen)
1 thl komijnzaad (gemalen)
2 1/2 tl oregano
1 rauw ei
60 g parmezano of grana pardano
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 663,54 kcal |
Koolhydraten | 8,77 g |
Eiwitten | 27,25 g |
Vetten | 53,42 g |
Bereidingswijze
Zet alvast een pan met 4 a 5 liter water op (met wat zout).
Bak de spekjes in de olie op halflaag vuur, voeg op het moment dat de spekjes half uitgebakken zijn de ui toe, fruit even 3 minuten mee en voeg vervolgens de knoflook toe, even 2 minuten mee fruiten. Wanneer het water kookt de pasta toevoegen en koken volgens de beschrijving op de verpakking.
Dan de champignon aan de saus toevoegen, even meebakken op halfhoog vuur totdat zij hun vocht verliezen en lichtbruin kleuren, dan oregano, nootmuskaat komijn, kookroom, zout en peper toevoegen tot het net tegen de kook aanzit, dan de gorgonzola en wijn toevoegen en goed roeren tot het gesmolten is en de saus 1 geheel is geworden (niet laten schiften).
De pasta afgieten, terwijl de pasta nog heet is, het ei en de parmesaan toevoegen en goed door de pasta roeren, dan het carbonara mengsel toevoegen en er goed doorheen roeren zodat het ei stolt door de warmte van de saus en de pasta
Serveertip
Zorg er voor dat je het recept direct na bereiding kunt opdienen, hoe langer het blijft staan, des te dikker word de saus, indien nodig nog wat room toevoegen of het ei niet toevoegen (dan blijft de saus langer soepel)