1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Amerikaanse coleslaw (mijn versie)

Amerikaanse coleslaw (mijn versie)

Door: wilmiewillemse

  • Amerikaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2015

Ingrediënten 6 personen


Salade:
- ½ spitskool (witte kool kan ook)
- 2 wortels
- 2 stelen bleekselderij
- 1 appel (Elstar)
- 1 rode ui
- handvol gedroogde cranberry's (rozijnen kan ook)
- handvol pecan noten (walnoten kan ook)
- eventueel wat peterselie om te garneren.

Dressing:
- 135 gram yoghonaise
- 75 ml karnemelk
- 75 ml melk
- 50 gram rietsuiker
- 2 el Pedro Ximenez Edik (of 2 el sherry)
- 2 el citroensap (½ citroen)
- peper & zout


Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)
Amerikaanse coleslaw (mijn versie)

Leuk om ook een beetje historie van deze heerlijke salade te weten.
Het is zo dat tegenwoordig de coleslaw wordt gezien als een typisch Amerikaans gerecht. Dit schijnt echter helemaal niet waar te zijn. De koolsla werd door Nederlandse emigranten naar de  -Nieuwe Wereld-  gebracht en vanuit New York veroverde de koolsla heel Amerika.
Ik heb al ontzettend veel  recepten van coleslaw gezien maar telkens was er wel weer iets wat mij persoonlijk niet beviel. Daarom heb ik een beetje met allerlei ingredienten gegoocheld en dit was uiteindelijk zoals ik hem goedkeurde.  Natuurlijk eet je dit niet alleen bij de bbq maar eigenlijk is deze salade een multifunctioneel bijgerecht.
TIP: Het is erg lekker om de salade een paar uur of zelfs al een dag van te voren te maken, dan wordt de kool iets zachter.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak eerst de dressing van bovengenoemde ingredienten.
- Snij de kool zo dun mogelijk.
- Snij de bleekselderij in dunne boogjes.
- Snipper de ui fijn.
- Schil de wortel en rasp deze grof.
- Was de appel en verwijder het klokhuis, snij de appel in dunne reepjes (de schil mag eraan blijven)
- Schep alles doorelkaar en voeg ook de pecannoten en de cranberry's toe.
- Schenk de dressing erover en schep alles goed doorelkaar.
- Garneer eventueel met wat peterselie.

Serveertip

Cas Spijkers was al een groot voorstander en gebruiker van de Ediks. Ik begrijp steeds beter waarom. Zelf ben ik ook steeds meer en meer fan van dit product.
Meer over Ediks weten? Kijk dan op www.ediks.com
On-line bestellen kan bij www.bijzonderesmaken.nl

Bron

Beetje van internet en een beetje van mezelf.



Deel dit recept

Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top