Pittige aardappelgratin met pepperoni, paprika en ui
- Mediterraan, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-07-2015
Deze gratin is een heerlijk aardappel en groente gerecht ineen. Ideaal als je slechte groente eters hebt. Maar ook makkelijk omdat je meteen 2 vliegen in 1 klap hebt.
Ik heb hier de aardappels in hele dunne plakjes gesneden dan hoef je ze niet eens voor te garen. Hou er wel rekening mee dat daardoor de oventijd wat langer is. Maar het is wel makkelijker want je hebt minder afwas
Ingrediënten 4 personen
- 1 kg vastkokende aardappelen- 50 gram pepperoni worst (chorizo kan ook)
- 1 rode (punt)paprika
- 1 ui
- 3 eieren
- 200 ml room
- peper en zout
- oregano
- geraspte kaas
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes.
- Snij de paprika en de pepperoni in reepjes en de ui in halve ringen.
- Klop de eieren met de room.
- Vet een ovenschaal in met wat boter of olie en leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem, bestrooi met peper en zout.
- Verdeel de paprika, ui en pepperoni eroverheen.
- Vervolgens de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi weer met peper en zout en nu ook met oregano.
- Giet het room ei mengsel eroverheen zodat het overal tussendoor loopt.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Zet de schaal ongeveer 3 kwartier tot 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden, controleer de gaarheid door en met een vork in te prikken.
Serveertip
Lekker met vlees of kip en een frisse salade of eventueel een andere groente.
Laatste reacties
Dankjewel Ankie. Leuk om te horen. Gelukkig is deze wel goed gegaan in je nieuwe Aga ;) Voor jullie ook een hele fijne jaarwisseling. Groetjes van Wilmie _O_
Gister weer gemaakt, zonder worst want de dochter van Marc eet geen vlees. Extra puntpaprika en te ljf gegaan met de pepermolen. Top recept. Je heb er geen omkijken naar. Fijne jaarwisseling. Ankie.
Ook meegenomen! Dank!
Fijn dat jullie het zo lekker vinden en inderdaad er zijn genoeg variaties te maken. Bedankt dat je het ff liet weten. Groetjes van Wilmie _O_
Hallo Wilmie, gister weer gemaakt met salami en daar bij een italiaans beenhammetje en een salade. We vinden het een top recept. Groetjes Ankie.
Graag gedaan. Bedankt voor de complimenten Ankie en Rob. Groetjes van Wilmie _O_
Hallo Wilmie, zojuist op met chorizo want die hadden we nog. Erbij een amerikaans beenhammetje en een eenvoudige witlofsalade. We hebben heerlijk gegeten. Bedankt weer en groet van Ankie
Top recept !!!!!