1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Harire

Harire

  • Marokkaans, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-07-2015

Ingrediënten 4 personen


Ngrediënten
Porties: 6
450 gr lamsvlees
1 theelepel kurkuma
1 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel cayennepeper
2 eetlepels margarine
90 gr selderie (in stukjes)
1 ui, gehakt
1 rode ui, gehakt
25 gr gehakte verse koriander
1 blikje tomatenblokjes
1660 ml water
145 gr groene linzen
1 blikje kikkererwten
110 gr vermicelli
2 eieren, losgeklopt
1 citroen, uitgeperst
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 2uur30min › Klaar in:2uur45min
Doe het lamsvlees, kurkuma, zwarte peper, kaneel, gember, cayenne, boter, selderie, ui en koriander in een grote soeppan op een laag vuur. Roer 5 minuten regelmatig door. Doe de tomaten (hou het sap achter) in de pan en laat 15 minuten sudderen.
Schenk het tomatensap en het water in de pan en voeg ook de linzen toe. breng het aan de kook, en zet het vuur dan iets lager. Laat de soep afgedekt 2 uur sudderen.
Zet 10 minuten voor het einde het vuur middelhoog, doe de kikkererwten en de vermicelli in de soep en laat nog 10 minuten koken (tot de vermicelli al dente is). Roer het citroensap en de eieren erdoor en laat de eieren nog 1 minuut koken.



Recept komt van Allrecipes Usman

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 2uur30min › Klaar in:2uur45min
Doe het lamsvlees, kurkuma, zwarte peper, kaneel, gember, cayenne, boter, selderie, ui en koriander in een grote soeppan op een laag vuur. Roer 5 minuten regelmatig door. Doe de tomaten (hou het sap achter) in de pan en laat 15 minuten sudderen.
Schenk het tomatensap en het water in de pan en voeg ook de linzen toe. breng het aan de kook, en zet het vuur dan iets lager. Laat de soep afgedekt 2 uur sudderen.
Zet 10 minuten voor het einde het vuur middelhoog, doe de kikkererwten en de vermicelli in de soep en laat nog 10 minuten koken (tot de vermicelli al dente is). Roer het citroensap en de eieren erdoor en laat de eieren nog 1 minuut koken.

Bron

Allrecipes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van urma


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van urma
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top