KOOLRABISOEP

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-07-2015

ik heb deze soep gemaakt op een rustige dag op mijn werk, was op zoek naar een soep that will blow youre mind en dit is hem dan eetsmakelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 koolrabi, 1 courgette, 1 gesnipperd uitje, 3 teentjes knoflook geperst, 1 pakje room( campina room culinair )
2 literwater, groentebouillon poeder, mosterd, munt,50gr boter, bloem.soeppan
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 258,13 kcal
Koolhydraten 11,65 g
Eiwitten 4,73 g
Vetten 20,93 g
Benodigdheden
soeppan,staafmixer,garde,knoflookpers, roerlepel, koksmes, snijplank

Bereidingswijze

schil de koolrabi en snijd hem in blokjes, was de courgette en snijd deze ook in blokjes, snipper de ui en pers de teentjes knoflook.smelt de boter en roerbak de koolrabi en courgette en ui 5 minuten op middelmatig vuur
voeg dan de knoflook en bouillonpoeder toe bak kort mee,bloem toevoegen en meebakken tot de bloem gaar is dan wat water erop aan de kook brengen en pureren met de staafmixer.dan de rest van het water erbij en het pakje room aan de kook brengen tot je een mooie gebonden soep hebt
serveren in diepe borden en afgarneren met een likje mosterd en fijn gesneden munt.

Serveertip

lekker met warm stokbrood en boursin.
let wel koolrabi is geen koolraap

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten