KOOLRABISOEP
- Nederlands, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-07-2015
ik heb deze soep gemaakt op een rustige dag op mijn werk, was op zoek naar een soep that will blow youre mind en dit is hem dan eetsmakelijk.
Ingrediënten 4 personen
1 koolrabi, 1 courgette, 1 gesnipperd uitje, 3 teentjes knoflook geperst, 1 pakje room( campina room culinair )2 literwater, groentebouillon poeder, mosterd, munt,50gr boter, bloem.soeppan
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 258,13 kcal |
Koolhydraten | 11,65 g |
Eiwitten | 4,73 g |
Vetten | 20,93 g |
Benodigdheden
soeppan,staafmixer,garde,knoflookpers, roerlepel, koksmes, snijplankBereidingswijze
schil de koolrabi en snijd hem in blokjes, was de courgette en snijd deze ook in blokjes, snipper de ui en pers de teentjes knoflook.smelt de boter en roerbak de koolrabi en courgette en ui 5 minuten op middelmatig vuur
voeg dan de knoflook en bouillonpoeder toe bak kort mee,bloem toevoegen en meebakken tot de bloem gaar is dan wat water erop aan de kook brengen en pureren met de staafmixer.dan de rest van het water erbij en het pakje room aan de kook brengen tot je een mooie gebonden soep hebt
serveren in diepe borden en afgarneren met een likje mosterd en fijn gesneden munt.
Serveertip
lekker met warm stokbrood en boursin.
let wel koolrabi is geen koolraap
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties