90% Paleo Moussaka met Zoete Aardappel en Mozzarella

  • Grieks, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • 90% Paleo Moussaka met Zoete Aardappel en Mozzarella

    90% Paleo Moussaka met Zoete Aardappel en Mozzarella

    90% Paleo Moussaka met Zoete Aardappel en Mozzarella

  • 90% Paleo Moussaka met Zoete Aardappel en Mozzarella

    90% Paleo Moussaka met Zoete Aardappel en Mozzarella

    90% Paleo Moussaka met Zoete Aardappel en Mozzarella

Ik heb dit 90% paleo Moussaka recept gebasseerd op verschillende Moussaka varianten die ik al kende en een aantal ingredienten vervangen (zoete aardappel, (buffel-) mozzarella/ geitenkaas, (geiten/ soya/ amandel/ kokos-) room, kaneel, courgette e.d.) om het Paleo vriendelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine
1 Courgette
1 Grote rode ui, gesnipperd
500 g gehakt (het lekkerst met HOH)
500 g zoete aardappelen;
400ml Gezeefde tomaten (passata)
5 tenen knoflook;
1 el olijfolie (om in te bakken)
1 el.citroensap
zeezout, peper
Kaneel (veel) naar smaak
1 thl Nootmuskaat (gemalen)
1 thl komijnzaad (gemalen)
1 1/2 tl Provençaalse kruiden;
1 1/2 dl (geiten/ amandel of kokos-) room
250 g (buffel-) mozzarella of geitenkaas
1 groot ei
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 837,38 kcal
Koolhydraten 46,10 g
Eiwitten 44,73 g
Vetten 50,78 g
Benodigdheden

Ovenschaal en Braadpan

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden (180 graden hetelucht oven) Schil de zoete aardappelen en snij ze in dunne plakken. Kook de zoete aardappelen 3 a 4 minuten (zodat ze niet papperig worden) en giet ze af. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met zout, peper, Kaneel en oregano/ Provençaalse kruiden. Was intussen de aubergine en de Courgette en snijd ze in dunne halve maantjes (plakken), besprenkel ze met citroensap. Roer nu de aubergine en Courgette door het gehaktmengsel en laat ongeveer 3- 4 minuten zachtjes doorbakken (regelmatig roeren), dan de gezeefde tomaten (passata di pommodore) toevoegen, aan de kook brengen, daarna nog 5-6 minuten zachtjes laten door koken . Meng in een kom de kookroom, het ei en de komijn, nootmuskaat, klein snufje oregano of Provençaalse kruiden, beetje zout en peper en een snuf kaneel. Snijd de Mozzarella in dunne plakken. Vet een ovenschaal in en doe daar eerst een laag gehaktsaus dan een laag aardappelschijfjes, herhaal dit (dus 2 lagen van beiden) en eindig met een laagje gehaktsaus. Schenk het roommengsel er over en bedek met de schijfjes mozzarella. Bak de ovenschotel in ca. 20 minuten goudbruin.

Serveertip

Heerlijk met (Griekse) salade

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

yashar1973 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten