Tempura van langoustines en mosselen met bonussoepje

  • Engels, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2015
  • Tempura van langoustines en mosselen met bonussoepje

    Tempura van langoustines en mosselen met bonussoepje

    Tempura van langoustines en mosselen met bonussoepje

  • Tempura van langoustines en mosselen met bonussoepje

    Tempura van langoustines en mosselen met bonussoepje

    Tempura van langoustines en mosselen met bonussoepje

op zondagochtend altijd mijn favo kookshow, bbc 2 , saterday morning kitchen ( ja idd, zondag is een soort van best off ) , james martin, zelf chef, ontvangt de beste koks van Engeland, verstand van zaken, mooie recepten met een tikje Engelse humor , goed begin van de dag. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Beslag:
200 gr. bloem
1 tl zout
1 tl suiker
7g droge gist
50ml gin ( origineel is wodka )
200ml tonic

dip:
5 el mayonaise
25ml sweet chili sauce
2 tl yuzu sap, das nog wel een dingetje, moeilijk verkrijgbaar, maar goed te vervangen door sap van 1 limoen gemengd met sap van 1 mandarijn of minneola ,


200 gram gekookt mosselvlees
6 grote langoustines, gekookt en ongepeld

Topping:
2 gesneden bosuitjes
1 chilipeper in ringetjes
1 tl verse koriander fijn gehakt

soepje:
2el boter
3 geplette knoflook tenen
2 el tomatenpuree
100 gram wortel in blokjes
50 ml. Brandy
100 ml slagroom
300 ml vis of kippen bouillon
zout peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
dunne doek, zeef , frituurpan, blender

Bereidingswijze

verwarm de frituurpan op 160/170 graden.

meng alle ingrediënten voor het beslag, roer goed door laat 10 min. rusten

meng alles voor de dip, zet koel

breek de langoest in 2en, haal het vlees uit de staart, bewaar de rest.

Haal mosselen en langoustines door het beslag , frituur goudbruin, laat uitlekken , besprenkel met de topping, serveer de saus apart.

Bonus soep! :

voeg boter, knoflook, puree en wortel toe aan een pan met dikke bodem, laat even sudderen .
Voeg ( liefst wat gekneusde langoustine resten toe, thee doek met een paar klappen van een deegroller doet wonderen ) , roer door , voeg brandy en slagroom toe,Voeg bouillon toe tot dat het ¾ onderstaat roer terwijl het nog 3 a 4 min suddert .
Giet in de blender en maal voor min. 1 minuut.
Leg de doek in de zeef, giet de soep erin, druk erdoor , terug in de pan.
Verwarm de soep, proef ! Evt. peper en zout.
Decoreer met wat croutons of knoflook stokbrood plakken.

Bron

saterdaymorning kitchen

Serveertip

soep kan je natuurlijk ook maken van kreeftenresten, of krab.
beslag met stukjes kabeljauw, en je hebt super kibbeling !

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

cpkielema avatar
cpkielema 10-08-2021

Heel veel later schrijf Ik dit omdat Ik vandaag naar 24 kitchen kijk en zie dat Martin vis aan het fileren is en zegt de graten en kop weg te gooien . Dit is voor mij geen goede chef. Graten en kop van de vis altijd gebruiken voor een Visbouillon

hans3333 avatar
hans3333 24-07-2015

Dat moet natuurlijk like zijn :)

hans3333 avatar
hans3333 24-07-2015

Iedereen bedankt voor het luken, opslaan en hopelijk maken, dank smul voor het bombarden als hap van de dag :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten