1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Pichelsteiner Eintopf

Pichelsteiner Eintopf

Door: tdegroot2000

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2015

Ingrediënten 2 personen


300 gr riblappen
peper
snufje komijn
1 teentje knoflook, geplet
40 gr boter
1 sjalot, gehakt
400 ml bouillon
scheut dragon-azijn
1 prei, in ringetjes
400 gr witte kool, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, in stukjes
8 worteltjes, in blokjes
100 gr spek, in blokjes
2 el krulpeterselie, gehakt



Oorsponkelijk recept van de Duitse arts Thekla von Zwehl uit de jaren 30, leidster van een dieetkeuken. Haar aanbeveling: eet minder koolhydraten en minder vet, maar nuttig wel voldoende eiwitten. Voer rauwkostdagen in. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast
Dep het droog, wrijf het in met de knoflook
Snijd in blokjes en kruid het
Smelt de boter in een pan en bak de sjalot glazig
Voeg het vlees toe en laat het al omscheppend bruinen
Doe dan de warme bouillon met de dragon-azijn erbij en stoof zachtjes
Voeg na een uur de groenten toe en laat nog een half uur zachtjes pruttelen
Bak de spekjes zachtjes uit en voeg toe.
Proef op smaak en gaarte en voeg desgewenst extra kruiderij en zout toe
Garneer voor het opdienen gul en vrolijk met peterselie

Bron

De Volkskrant d.d. 19/07/2015



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdegroot2000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top