Chili Con Carne zoals het hoort

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-07-2015
  • Chili Con Carne zoals het hoort

    Chili Con Carne zoals het hoort

    Chili Con Carne zoals het hoort

  • Chili Con Carne zoals het hoort

    Chili Con Carne zoals het hoort

    Chili Con Carne zoals het hoort

  • Chili Con Carne zoals het hoort

    Chili Con Carne zoals het hoort

    Chili Con Carne zoals het hoort

  • Chili Con Carne zoals het hoort

    Chili Con Carne zoals het hoort

    Chili Con Carne zoals het hoort

  • Chili Con Carne zoals het hoort

    Chili Con Carne zoals het hoort

    Chili Con Carne zoals het hoort

Zo maken de kenners hun chili..

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 g lendenlappen of bieflappen, in blokjes gesneden
1 e tabasco
2 e rode wijnazijn
1 t knoflookpoeder
2 e olijfolie
500 g rundergehakt
500 g varkensgehakt
1 t gerookte paprikapoeder of anders zoete paprikapoeder
3 uien, fijn
3 rode pepers, fijn
3 grote teentjes knoflook, fijn
3 selderijstelen, in kleine blokjes
6 rode paprika's, in blokjes
2 e chilipoeder
2 e komijn
1 t uienpoeder
1 e gedroogde oregano
1 t cacaopoeder
1 t koriander
1 t cayennepeper
zout
1/2 t vers gemalen zwarte peper
1 fles donker bier
2 x 450 g tomatenstukjes, uit blik
1/4 kopje bruine suiker
250 ml runderbouillon (fond uit potje met stukjes vlees erin is lekker)
1 kg bruine bonen uit blik
1 kg zwarte bonen uit blik
zure room
lente-ui ringetjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Marineer lendenlappen voor 4 uur in de tabasco, rode wijnazijn en knoflookpoeder.
2. Laat vlees uitlekken in zeef en droog het vlees erna met keukenpapier.
3. Bak lendenlappen blokjes op middelhoog vuur bruin in olijfolie en haal uit pan en dit dit in een stoofpan.
4. In bakvet verwarm je nu de runderbouillon en voeg dit bij de lendenlappen.
5. Stoof het vlees voor 2 uur tot zacht.
6. In een koekenpan verwarm je wat olijfolie en fruit de uien, knoflook en rode pepers tot zacht.
7. Bak 2 soorten gehakt rul met de uien en doen gehakt bij de rundvlees.
8. In overgebleven bakvet bak je de selderij en paprika tot zachter.
9. Bak kruiden en specerijen tot geuren vrijkomen en voeg de bier, tomaat, bruine suiker, runderbouillon en 2 soorten bonen toe en breng geheel aan kook.
10. Doen de groentemengsel bij vlees mengsel en kook zachtjes voor 30 min.

Bron

Smaakontwikkelaar

Serveertip

Serveer chili in diepe borden en garneer met zure room en lente-ui.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mowi avatar
mowi 19-03-2016

Het zit in de crockpot. Heb alles aangebakken of warm gemaakt, kievitsbonen (i.p.v. de door jou genoemde bonen ) geweekt en nu een uurtje of 6 a 8 in de pot. Ben benieuwd! Oh ja, 2 habaneros i.p.v. 3 rode pepers. 😊

h_buizer avatar
h_buizer 28-08-2015

Hallo Deon, Wij zijn gek op chili, er zijn zoooo verschrikkelijk veel verschillende recepten! Dus heb ik die van jou ook meegenomen!. Tussen twee haakjes: het schijnt dat ik nu met een soort inhaalslag al jouw recepten en van anderen die ik 'volg' allemaal binnen een paar dagen, alle meldingen krijg in mijn inbox. Raar, maar waar. Ach het is beter dan helemaal niets van Smul te horen. Toch?? Groetjes van Henny

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten