1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Chili Con Carne zoals het hoort

Chili Con Carne zoals het hoort

Door: deonart

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2015

Ingrediënten 6 personen


500 g lendenlappen of bieflappen, in blokjes gesneden
1 e tabasco
2 e rode wijnazijn
1 t knoflookpoeder
2 e olijfolie
500 g rundergehakt
500 g varkensgehakt
1 t gerookte paprikapoeder of anders zoete paprikapoeder
3 uien, fijn
3 rode pepers, fijn
3 grote teentjes knoflook, fijn
3 selderijstelen, in kleine blokjes
6 rode paprika's, in blokjes
2 e chilipoeder
2 e komijn
1 t uienpoeder
1 e gedroogde oregano
1 t cacaopoeder
1 t koriander
1 t cayennepeper
zout
1/2 t vers gemalen zwarte peper
1 fles donker bier
2 x 450 g tomatenstukjes, uit blik
1/4 kopje bruine suiker
250 ml runderbouillon (fond uit potje met stukjes vlees erin is lekker)
1 kg bruine bonen uit blik
1 kg zwarte bonen uit blik
zure room
lente-ui ringetjes


Chili Con Carne zoals het hoort
Chili Con Carne zoals het hoort
Chili Con Carne zoals het hoort
Chili Con Carne zoals het hoort
Chili Con Carne zoals het hoort
Chili Con Carne zoals het hoort
Chili Con Carne zoals het hoort
Chili Con Carne zoals het hoort
Chili Con Carne zoals het hoort
Chili Con Carne zoals het hoort

Zo maken de kenners hun chili..

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Marineer lendenlappen voor 4 uur in de tabasco, rode wijnazijn en knoflookpoeder.
2. Laat vlees uitlekken in zeef en droog het vlees erna met keukenpapier.
3. Bak lendenlappen blokjes op middelhoog vuur bruin in olijfolie en haal uit pan en dit dit in een stoofpan.
4. In bakvet verwarm je nu de runderbouillon en voeg dit bij de lendenlappen.
5. Stoof het vlees voor 2 uur tot zacht.
6. In een koekenpan verwarm je wat olijfolie en fruit de uien, knoflook en rode pepers tot zacht.
7. Bak 2 soorten gehakt rul met de uien en doen gehakt bij de rundvlees.
8. In overgebleven bakvet bak je de selderij en paprika tot zachter.
9. Bak kruiden en specerijen tot geuren vrijkomen en voeg de bier, tomaat, bruine suiker, runderbouillon en 2 soorten bonen toe en breng geheel aan kook.
10. Doen de groentemengsel bij vlees mengsel en kook zachtjes voor 30 min.

Serveertip

Serveer chili in diepe borden en garneer met zure room en lente-ui.

Bron

Smaakontwikkelaar



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top