1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Indiase lams-curry

Indiase lams-curry

Door: Hausi

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2015

Ingrediënten 4 personen


400 gr lamsbout
1 grote ui
1 el olijfolie
1 tl mosterdzaad
0.5 tl komijn
1 tl venkelzaad
1 kaneelstokje
5 cardamompeultjes
2 aubergines
2 courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
2 tl milde currypoeder
1 tl pikante currypoeder
200 ml kokosmelk
1 blokje groentebouillon
1.5 bekertje crème fraîche
water
peper en zout naar smaak
280 gr basmatirijst


Verder heb je nodig


Snijplank, Grote hapjespan of wok

Indiase lams-curry
Indiase lams-curry
Indiase lams-curry
Indiase lams-curry

Een geweldige Indiase curry met veel groenten en gesneden lamsbout en heerlijk geurende oosterse kruiden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de groenten in grove stukken
Snipper de ui (niet te fijn)
Snijd lamsvlees in reepjes.

Bak in een koekenpan de lamsreepjes met een beetje zout tot ze mooi bruin kleuren. Uit de pan halen en een bord afgedekt bewaren.

Doe de olie in een wok en fruit de ui tot ze glazig begint te worden. Voeg alle kruiden behalve de curry toe en laat het al roerend een minuutje meebakken. Voeg de gesneden groeten toe, dek de pan af met een deksel en laat het geheel ca. 10 min in het eigen vocht zacht koken. Doe de beide curry's over het mengsel, roer goed om en laat het opnieuw even sudderen.
Verkruimel de bouillontablet boven het mengsel en voeg een beetje water toe, roeren.

Kook ondertussen de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Giet de kokosmelk bij de groenten en laat het al roerend ca. 15 min zacht koken.
Zout en peper naar smaak toevoegen. Schep de lamsreepjesp door het groentemengsel en laat het even meewarmen. Voeg nu de crème fraîche toe maar houd iets achter om te serveren. Laat alles nog 3 min koken, als het te droog lijkt (het mengsel moet net boven het vocht uitkomen) iets water toevoegen.

Serveren
Doe rijst in een kopje of klein schaaltje, druk goed aan en keer het om op een bord.
Schik er groentecurry naast en schep daar een lepeltje van de achtergehouden crème fraîche op.

Serveertip

Strooi een beetje currypoeder op de crème fraîche.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hausi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top