Indiase lams-curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2015
  • Indiase lams-curry

    Indiase lams-curry

    Indiase lams-curry

  • Indiase lams-curry

    Indiase lams-curry

    Indiase lams-curry

Een geweldige Indiase curry met veel groenten en gesneden lamsbout en heerlijk geurende oosterse kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr lamsbout
1 grote ui
1 el olijfolie
1 tl mosterdzaad
0.5 tl komijn
1 tl venkelzaad
1 kaneelstokje
5 cardamompeultjes
2 aubergines
2 courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
2 tl milde currypoeder
1 tl pikante currypoeder
200 ml kokosmelk
1 blokje groentebouillon
1.5 bekertje crème fraîche
water
peper en zout naar smaak
280 gr basmatirijst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, Grote hapjespan of wok

Bereidingswijze

Snijd de groenten in grove stukken
Snipper de ui (niet te fijn)
Snijd lamsvlees in reepjes.

Bak in een koekenpan de lamsreepjes met een beetje zout tot ze mooi bruin kleuren. Uit de pan halen en een bord afgedekt bewaren.

Doe de olie in een wok en fruit de ui tot ze glazig begint te worden. Voeg alle kruiden behalve de curry toe en laat het al roerend een minuutje meebakken. Voeg de gesneden groeten toe, dek de pan af met een deksel en laat het geheel ca. 10 min in het eigen vocht zacht koken. Doe de beide curry's over het mengsel, roer goed om en laat het opnieuw even sudderen.
Verkruimel de bouillontablet boven het mengsel en voeg een beetje water toe, roeren.

Kook ondertussen de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Giet de kokosmelk bij de groenten en laat het al roerend ca. 15 min zacht koken.
Zout en peper naar smaak toevoegen. Schep de lamsreepjesp door het groentemengsel en laat het even meewarmen. Voeg nu de crème fraîche toe maar houd iets achter om te serveren. Laat alles nog 3 min koken, als het te droog lijkt (het mengsel moet net boven het vocht uitkomen) iets water toevoegen.

Serveren
Doe rijst in een kopje of klein schaaltje, druk goed aan en keer het om op een bord.
Schik er groentecurry naast en schep daar een lepeltje van de achtergehouden crème fraîche op.

Serveertip

Strooi een beetje currypoeder op de crème fraîche.

Laatste reacties

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 27-07-2015

Wat lekker! Omdat ik niet van lam houd, heb ik kip gebruikt, en het mosterd- en venkelzaad door de vijzel gehaald. Een blijvertje, dank je, vrgr. Henk

wendysnoopy avatar
wendysnoopy 27-07-2015

Is dit recept ook te maken met kip?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten