Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indische keuken
  5. Perkedel daging kentang

Perkedel daging kentang

Door: Yajason

  • Indisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2015

Ingrediënten 4 personen


500 gram aardappelen
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
bosje selderij
2 theelepels ketoembar
0,5 theelepel djinten
2 theelepels koenjit
zout (naar smaak)
1 theelepel witte peper
1 eetlepel bloem
500 gram gehakt
1 theelepel sambal
2 eieren
zonnebloemolie



Verder heb je nodig


Wadjik of friteuse


Perkedel daging kentang
Perkedel daging kentang

Indische aardappel-rundvlees koekjes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout
- Snijd de sjalotjes, knoflook en selderij heel fijn en doe dit in een grote kom
- Voeg hieraan de ketoembar, djinten, koenjit, zout, witte peper en bloem aan toe en meng dit door elkaar
- Pureer de gekookte aardappelen
- Voeg nu de aardappelen, het gehakt en de sambal toe aan het kruidenmengsel
- Scheid de eieren, waarbij je het eiwit apart houdt en de eidooiers bij het mengsel doet
- Meng nu alles goed door elkaar en maak hier ballen van ongeveer zo groot als een pingpongbal
- Verhit nu de olie in een wadjik of friteuse
- Haal de ballen door het eiwit en bak ze in de olie goudbruin



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Yajason
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top