1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. geroosterde tomatensaus met boter

geroosterde tomatensaus met boter

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2015

Ingrediënten 4 personen


2 blikken gepelde tomaten
8 tenen gekneusde knoflook
2 ansjovissen uit de olie
60 gram boter in kleine blokjes
1/2 theelepel rode pepervlokken plus nog wat voor het serveren
zout en peper
kaas voor over de pasta


Verder heb je nodig


Oven en een bakblik van ca. 23 bij 33 cm

Verwarm de oven voor op 220 graden


Een verbazend lekkere simpele pastasaus die je roostert in de oven.
Komt van de database van Epicurious waar 50 mensen een enthousiaste review gaven over het gerecht.
Weinig werk, een keer  roeren na 20 minuten en je hebt een saus met een heerlijke geconcentreerde smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneus de tomaten met de handen en meng deze met de knoflook, de ansjovis, boter en de rode pepervlokken.
Doe alles in het bakblik en bestrooi met peper en zout.
Rooster de tomaten tot de knoflook zacht is en de saus jamachtig is van concistentie. (ca. 35/40 minuten). roer halverwege even door!.
Gebruik een vork of stamper om de tomaten en de knoflook kapot te maken zodat er een saus ontstaat.
Kook de pasta al dente. Giet deze af en hou een half kopje kookvocht achter om de saus te verdunnen.
Giet de saus bij de pasta en schud tot dat de saus de pasta bedekt heeft. Verdun eventueel met het gereserveerde kookvocht als het te droog is.
Serveer met kaas en wat rode pepervlokken.

Bron

Epicurious



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top