Spicy BBQ-ed krielkippetjes

  • Spaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2015
  • Spicy BBQ-ed krielkippetjes

    Spicy BBQ-ed krielkippetjes

    Spicy BBQ-ed krielkippetjes

Heerlijk kleine krielkippetjes van de barbecue. Snel te maken met hele simpele Spaanse kruiderij. Pimentón de la vera is o.a. te koop bij sommige kookwinkels zoals Dille & Kamille en Turkse winkels met veel kruiderij hebben het ook in het assortiment. Ook een leuk vakantie/camping recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 biologische krielkippetjes
sap van een halve citroen
2 el olijfolie
1 blikje hete pimentón de la vera (Spaans gerookt paprikapoeder)
1 tl gedroogde rode pepertjes
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Barbecue

Bereidingswijze

Wrijf de kippetjes in met citroensap en olijfolie. Bestrooi ze met de pimentón, zout en gekneusde gedroogde rode pepertjes. steek de kippetjes aan een spies. rooster ze voorzichtig en niet te heet in 20 min gaar. Draai regelmatig. Bereidingstijd 10 minuten, half uurtje roosteren. Krielkippetjes kun je krijgen bij de Keurslagers, de poelier of uit de diepvries bij Lidl.

Bron

ElleEten, beetje aangepast.

Serveertip

Serveer met groene sla, frietjes of brood met kruidenboter. en lekkere sausjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten