Australische cake met stroop

  • Australisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2015
  • Australische cake met stroop

    Australische cake met stroop

    Australische cake met stroop

 

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
100gr rozijnen
200gr boter
175gr witte basterdsuiker
55gr kokos
2 eieren
2el keukenstroop
200gr bakmeel (schar mix C)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm ø24cm, bakpapier, mixer, mengkom

Bereidingswijze

• Verwarm de over op 180°C.
• Bekleed de springvorm met bakpapier, of vet hem in.
• Doe de rozijnen in een kom met kokend water, laat de 15 min wellen.
• Smelt de boter op laag vuur.
• Meng de suiker, kokos, eieren, stroop en meel in een mengkom.
• Voeg de boter al mixend toe, mix minimaal 5min. op de hoogste stand.
• Voeg de rozijnen toe en mix op de laagste stand tot de rozijnen in het beslag zitten.
• Schenk het beslag in de bakvorm, en bak hem in 35min. gaar in het midden van de oven.
• Controleer of hij gaar is met een saté prikker: als de prikker en schoon en droog uit de cake komt is hij gaar, zo niet, bak hem nog even tot dit wel het geval is.

Bron

AH magazine

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten