Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Quiche
  6. snelle mini quiche

snelle mini quiche

Door: hans3333

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2015

Ingrediënten 6 personen


16 vellen filodeeg
400 gram bladspinazie
klontje boter
300 gram milde blauwader kaas
100 gram geroosterde pijnboompitten
5 eieren
50 gram geraspte parmesan
rasp van 1 citroen
1 eetlepel olijfolie + extra olijfolie voor invetten filodeegvellen
cayennepeper
zout & peper


Verder heb je nodig


Oven
bakpapier
6 muffin bakjes
wokpan


Quichedeeg vindt ik vaak  tja ik noem het maar "stoffig " smaken.
vandaar filodeeg.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de wok en laat een klont boter op middenhoog vuur smelten.
Doe de helft van de spinazie in de pan en roer, totdat het geslonken is. Voeg dan de andere helft toe en roer door totdat je spinazie gaar is.
Laat de spinazie een beetje uitlekken en afkoelen en hak de spinazie vervolgens grof.
Meng de eieren in een kom goed door elkaar en brokkel de blauwe kaas erbij .
Voeg geraspte parmezan toe en breng op smaak met wat peper, een eetlepel olijfolie en de citroenrasp.
smeer de muffinvormpjes in met wat boter of olie ( zo blijft het bakpapier mooi plakken aan de rand , dat bakpapier zorgt er straks voor dat je de taartjes heel makkelijk zonder breken uit de vorm kan halen plus het staat leuk met serveren )
smeer het bakpapier ook in met wat olie , en bekleed met het filo deeg. mag over de rand, gebruik 2 vellen per cup. lijkt veel, maar levert super krokante bodem op .
Smeer de vellen in met olijfolie, strooi er wat zout en cayennepeper over.
Roer de spinazie en de pijnboompitten door het eimengsel en schep met soeplepel in de bakjes
Dek vervolgens de bovenkant van het spinaziemengsel af met de resterende filobladen , strijk af met wat olie voor een mooie kleur
bak af in 20 min.

Bron

Mix van diverse recepten



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top