Spaanse mosselen op zeemanswijze

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2015
  • Spaanse mosselen op zeemanswijze

    Spaanse mosselen op zeemanswijze

    Spaanse mosselen op zeemanswijze

Heerlijke bereiding van mosselen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 ansjovisfilets
2 el melk
1 kg panklare mosselen
20 g boter
2 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
3 knoflookteentjes, fijngehakt
2 el verse basilicum, in reepjes
½ bosje peterselie, fijngehakt
1 dl droge witte wijn
2 el witte wijnazijn
zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BK stomerinzet (BK Conical+ serie of Blue Label)
BK kookpan 20 cm (BK Conical+ serie of Blue Label)
Koekenpan
Snijplank
BK Skills Chinees Hakmes
Roerspatel/bakspaan

Bereidingswijze

Week de ansjovis 30 minuten in de melk. Spel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Verdeel de mosselen over de twee stoompannen. Breng in de waterpan zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan. Hang de stoompannen met mosselen
boven elkaar boven het kokende water en zet het deksel erop. Stoom de mosselen 8-10 minuten tot alle schelpen openstaan. Verhit intussen de boter en de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten
en knoflook ca. 2-3 minuten. Voeg het basilicum en driekwart van de peterselie toe en laat deze zachtjes meebakken. Hak de ansjovis fijn en roer de fijngehakte vis door het sjalottenmengsel.
Laat de ansjovis al roerende smelten. Roer ook de wijn en wijnazijn erdoor en verdun de saus met enkele lepels van het stoomvocht. Verdeel de mosselen over diepe kommen of borden en lepel de saus erover. Strooi er versgemalen zwarte peper en wat peterselie over.

Laatste reacties

mowi avatar
mowi 12-08-2019

Hahaha, waarom worden toch merken genoemd? Zowel voor kookgerei als ingrediënten kom je het steeds vaker tegen. Wat een gekkigheid.

Purrie avatar
Purrie 05-02-2017

dit is geen recept voor mejillones a la marinera... en de spanjaarden zouden nooit dit soort pannen gebruiken trouwens...

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 04-02-2017

Oh , je moet de mosselen spellen en dan in een Beroerde Kwaliteit pan bereiden...... I rest my case.......

hans3333 avatar
hans3333 04-02-2017

dit is natuurlijk helemaal hylarisch BK Skills Chinees Hakmes Roerspatel/bakspaan

hans3333 avatar
hans3333 04-02-2017

@dido , het recept klopt van geen kant , en is natuurlijk veel te kort , promo voor pannen ,,

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 04-02-2017

1 kilo voor 4 personen? Dat steek ik in mijn holle kies!

Tony6 avatar
Tony6 25-07-2015

De essentie is de combinatie met ansjovis, meebakken door het mosselsausje, en dat was heftig, maar zeker geslaagd.

Delarosa avatar
Delarosa 21-07-2015

BK, bij ons wordt dat geassocieerd met Beroerd Kookgerei... Kan je nagaan...

Delarosa avatar
Delarosa 21-07-2015

Yum, als een oester, dat kan ook als je ze supervers hebt natuurlijk! Alhoewel, FF op de bbq, lekker

hans3333 avatar
hans3333 20-07-2015

terschellingers eten ze gewoon rauw van het wad :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

BK avatar
BK

Doorsturen

Home Recepten