1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Spaanse mosselen op zeemanswijze

Spaanse mosselen op zeemanswijze

Door: BK

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-07-2015

Ingrediënten 4 personen


4 ansjovisfilets
2 el melk
1 kg panklare mosselen
20 g boter
2 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
3 knoflookteentjes, fijngehakt
2 el verse basilicum, in reepjes
½ bosje peterselie, fijngehakt
1 dl droge witte wijn
2 el witte wijnazijn
zwarte peper


Verder heb je nodig


BK stomerinzet (BK Conical+ serie of Blue Label)
BK kookpan 20 cm (BK Conical+ serie of Blue Label)
Koekenpan
Snijplank
BK Skills Chinees Hakmes
Roerspatel/bakspaan

Spaanse mosselen op zeemanswijze
Spaanse mosselen op zeemanswijze

Heerlijke bereiding van mosselen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de ansjovis 30 minuten in de melk. Spel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Verdeel de mosselen over de twee stoompannen. Breng in de waterpan zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan. Hang de stoompannen met mosselen
boven elkaar boven het kokende water en zet het deksel erop. Stoom de mosselen 8-10 minuten tot alle schelpen openstaan. Verhit intussen de boter en de olie in een Koekenpan en fruit de sjalotten
en knoflook ca. 2-3 minuten. Voeg het basilicum en driekwart van de peterselie toe en laat deze zachtjes meebakken. Hak de ansjovis fijn en roer de fijngehakte vis door het sjalottenmengsel.
Laat de ansjovis al roerende smelten. Roer ook de wijn en wijnazijn erdoor en verdun de saus met enkele lepels van het stoomvocht. Verdeel de mosselen over diepe kommen of borden en lepel de saus erover. Strooi er versgemalen zwarte peper en wat peterselie over.



Deel dit recept

Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top