Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-07-2015
  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

    Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore- O-)  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen.

Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus

 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 2 aubergines
- 4 hard gekookte eieren
- zonnebloemolie om in te frituren
- basis tomatensaus (zie recept)
- zout
- 1 ½ bol mozzarella
- geraspte kaas (harde kaassoort bv. Grana Padano)
- oregano
- basilicum om te garneren.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snij de aubergines overlangs in schijven van ongeveer 1 cm en laat ze ongeveer een half uur weken in zout water. Plaats een bord op de aubergines en zet daar iets zwaars op zodat de aubergines onder water blijven staan.
- Dep de schijven droog met keukenpapier.
- Verhit voldoende zonnebloemolie in een pan en frituur hierin de schijven aubergine.
- Laat de aubergine goed uitlekken.
- Schep wat van de basis tomatensaus in een Ovenschaal en leg hierop de helft van de aubergines (grootste stukken)
- Hierop leg je de in schijfjes gesneden eieren gevolgd door een 2e laag aubergines. Daarop komt een lepel van de basissaus en daar bovenop plakjes mozzarella. Strooi er wat van de geraspte kaas overheen en een beetje oregano.
- Zet het geheel ongeveer 15 minuten in een oven op 180 graden totdat de mozzarella begint te smelten.
- Garneer met een blaadje basilicum.

Bron

Beetje van het agriturismo en een beetje van mezelf.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 29-07-2015

Kan het bijna zeker de 2 volgende maanden niet maken maar daarna wel. De combinatie van smaken staat mij aan. Ik neem het mee Wilmie dank je voor dit recept. ;)

Engelenellen avatar
Engelenellen 21-07-2015

Lijkt me heerlijk!! Ik neem hem mee!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 20-07-2015

@ marliesvandeur Wij hebben het als voorgerecht gegeten. Je kunt het natuurlijk ook als hoofdgerecht eten maar maak dan de porties wat groter. Je zou er pasta, rijst of gebakken aardappeltjes bij kunnen maken. Of gewoon met ciabatta.

marliesvandeur avatar
marliesvandeur 20-07-2015

Lijkt me heerlijk. Wat maak je er dan bij want het lijkt me geen hoofdgerecht of zit ik er naast?

ArualB avatar
ArualB 14-07-2015

En deze neem ik ook mee, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten