1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”

Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-07-2015

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram varkensfilet (kalf, kip of kalkoen kan ook)
- olijfolie
- 1 ½ bol mozzarella
- basis tomatensaus (zie recept)
- bloem
- peper en zout
- oregano
- geraspte kaas (harde Italiaanse kaassoort bv. Grana Padano)
- basilicum om mee te garneren


Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”

Zo kregen we het op Sicilië.

Zo kregen we het op Sicilië.
Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”

Foto bijgeplaatst door Chelsea1611

Foto bijgeplaatst door Chelsea1611

Dit is ook een van de heerlijke gerechten die we tijdens ons verblijf in het Siciliaanse agriturismo  -Le case del Merlo- kregen voorgezet. Met het blote oog kon je al bijna alle ingrediënten ontdekken. Het enige  -geheim-  was een goede basis tomatensaus en ook die was snel gevonden. Heb je de saus al klaar dan heb je dit gerecht in een mum van tijd op tafel staan.
Ik heb hier varkensfilet gebruikt maar je kunt natuurlijk ook variëren met kalf, kip of kalkoen. Het beste snijd je de lapjes zelf want dan kun je ze lekker dun snijden (minder dan 1 cm)
TIP: Door de dunne lapjes even door de bloem te halen en heel kort om en om te bakken droogt het vlees niet zo snel uit.

Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd het vlees in dunne lapjes, liefst van minder dan 1 cm.
- Doe wat van de basis tomatensaus (zie recept) in een Ovenschaal. Kruid de lapjes vlees met peper en zout, haal ze even door de bloem en bak ze kort om en om.
- Spreid de lapjes vlees uit over de saus en doe op elk lapje een schep tomatensaus. Leg daar bovenop een schijf mozzarella. Strooi er wat van de geraspte kaas en oregano overheen.
- Zet dit 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden totdat de mozzarella begint te smelten.
- Garneer met een blaadje basilicum.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met rozemarijn aardappeltjes uit de oven.

Bron

Beetje van het agriturismo en een beetje van mezelf.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top