Basisrecept: tomatensaus

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2015
  • Basisrecept:  tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

  • Basisrecept:  tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

  • Basisrecept:  tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

  • Basisrecept:  tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

  • Basisrecept:  tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

  • Basisrecept:  tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

    Basisrecept: tomatensaus

Deze tomatensaus is een basissaus die niet alleen heerlijk is op pizza en pasta, maar ook bij hoofdgerechten zoals gehaktballen, gevulde groenten en eiergerechten. Kortom een universele saus voor vele doeleinden geschikt.  Een gedeelte van het recept heb ik uit een kookboek met authentieke Siciliaanse gerechten dat ik van mijn vakantie op dit heerlijke Italiaanse eiland heb meegebracht. Wat ik er nog extra aan heb toegevoegd  is het geheim dat Angèla (de eigenaresse van het agriturismo) me influisterde net voordat ik afscheid nam. nl. een flinke schep suiker want dat neemt het zurige van de tomaat weg.
De saus kun je makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren en als je echt veel teveel heb dan vries je een gedeelte in.

TIP: Als de hoeveelheid saus teveel is voor 1 recept kun je deze saus prima in bakjes in de diepvries bewaren.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
- 500 gram rijpe tomaten
- 500 ml gezeefde tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 6-8 baslilicum blaadjes
- zout (naar smaak)
- peper of chilivlokken (naar smaak)
- olijfolie
- 1 el suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Was de tomaten (eventueel ontvellen) en hak ze in stukken.
- Hak de knoflook fijn en de uien grof.
- Hak de basilicum fijn.

Bereiding:
- Verhit olijfolie en fruit de knoflook en daarbij de uien.
- Voeg eerst de verse tomaten en daarna de gezeefde tomaten toe en laat het pruttelen zodat er een mooie saus ontstaat.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Voeg de suiker en de fijngehakte baslilicum toe.
- Je kunt indien gewenst nog meer olijfolie toevoegen.
- Als je liever een gladde saus hebt moet je dit geheel nog even pureren met een staafmixer.

Bron

Een beetje uit het kookboek -Sicilian Cookery- een beetje van mezelf en de geheime tip van Angèla ;)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten