1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Basisrecept: tomatensaus

Basisrecept: tomatensaus

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2015

Ingrediënten 1 personen


- 500 gram rijpe tomaten
- 500 ml gezeefde tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 6-8 baslilicum blaadjes
- zout (naar smaak)
- peper of chilivlokken (naar smaak)
- olijfolie
- 1 el suiker



Basisrecept: tomatensaus
Basisrecept:  tomatensaus
Basisrecept: tomatensaus
Basisrecept:  tomatensaus
Basisrecept: tomatensaus
Basisrecept:  tomatensaus
Basisrecept: tomatensaus
Basisrecept:  tomatensaus
Basisrecept: tomatensaus
Basisrecept:  tomatensaus
Basisrecept: tomatensaus
Basisrecept:  tomatensaus

Deze tomatensaus is een basissaus die niet alleen heerlijk is op pizza en pasta, maar ook bij hoofdgerechten zoals gehaktballen, gevulde groenten en eiergerechten. Kortom een universele saus voor vele doeleinden geschikt.  Een gedeelte van het recept heb ik uit een kookboek met authentieke Siciliaanse gerechten dat ik van mijn vakantie op dit heerlijke Italiaanse eiland heb meegebracht. Wat ik er nog extra aan heb toegevoegd  is het geheim dat Angèla (de eigenaresse van het agriturismo) me influisterde net voordat ik afscheid nam. nl. een flinke schep suiker want dat neemt het zurige van de tomaat weg.
De saus kun je makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren en als je echt veel teveel heb dan vries je een gedeelte in.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Was de tomaten (eventueel ontvellen) en hak ze in stukken.
- Hak de knoflook fijn en de uien grof.
- Hak de basilicum fijn.

Bereiding:
- Verhit olijfolie en fruit de knoflook en daarbij de uien.
- Voeg eerst de verse tomaten en daarna de gezeefde tomaten toe en laat het pruttelen zodat er een mooie saus ontstaat.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Voeg de suiker en de fijngehakte baslilicum toe.
- Je kunt indien gewenst nog meer olijfolie toevoegen.
- Als je liever een gladde saus hebt moet je dit geheel nog even pureren met een staafmixer.

Bron

Een beetje uit het kookboek -Sicilian Cookery- een beetje van mezelf en de geheime tip van Angèla



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top