Rozemarijn aardappeltjes uit de oven
- Mediterraan, Bijgerecht
- 30-60 min.
Niet moeilijk en ook niet echt erg origineel maar desalniettemin heel erg lekker en erg goed overal bij te combineren. Wij kregen deze zelfs in ons agriturismo in Italië voorgeschoteld. Ik maak ze zelf altijd uit de losse pols maar nu heb ik het maar eens een keertje opgeschreven.
Ik heb hier roseval aardappeltjes gebruikt omdat ik die erg lekker vind, maar natuurlijk kun je ook een ander aardappelsoort gebruiken. Tijm is ook een prima vervanger voor rozemarijn en je kunt ze zelfs beide gebruiken.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 1 kg roseval aardappelen- olijfolie
- enkele takjes rozemarijn (evt. tijm)
- 4 t knoflook
- zwarte peper
- zeezout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 268,79 kcal |
Koolhydraten | 48,83 g |
Eiwitten | 5,01 g |
Vetten | 4,89 g |
Bereidingswijze
- Schrob de aardappelen goed schoon en snij ze in hapklare stukjes.
- Giet wat olijfolie in een ovenschaal en doe daar de aardappelstukjes bovenop.
- Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en verdeel ze over de aardappelen.
- Hak de knoflook fijn en verdeel dat over de aardappelen.
- Bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout.
- Giet er nog wat olijfolie overheen en zet de schaal ongeveer een 45 minuten in de oven op 200 graden tot ze mooi bruin en krokant zijn. Schep ze af en toe een keer doorelkaar zodat ze aan alle kanten goed bruin worden.