1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Popcorn Met Caramel

Popcorn Met Caramel

  • Amerikaans, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-06-1999

Ingrediënten


Olie, pofmais, suiker


Verder heb je nodig


2 pannen met deksel, houten lepels, ovenblik (bakblik)

Popcorn Met Caramel
Popcorn Met Caramel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe een scheutje olie in een pan met deksel. Verhit de olie tot die nog net niet walmt. Doe zoveel maiskorrels in de pan dat de bodem net bedekt is. Daarna deksel op de pan doen.
2. Na ongeveer een minuut begint de mais te poffen. Om het poffen te bevorderen moet je de gesloten pan af en toe iets schudden. De pan niet openen tijdens het poffen!
3. Doe ondertussen in de andere pan zoveel suiker dat de bodem bedekt is met een laagje van ongeveer 1/4 cm dikte. Laat de suiker op een klein vuur voorzichtig smelten. De suiker zal bruin kleuren. Als de suiker gaat borrelen, dan is de pan te heet.
4. Ondertussen is het poffen in de andere pan gestopt. Giet de warme popcorn in de gesmolten suiker en roer met een houten lepel de popcorn door de pan.
5. Als alle caramel rond de popcorn zit, doe je de popcorn op het bakblik om af te laten koelen. Breek de aaneen geplakte popcornkorrels los.

twee praktische tips:
1. Als je de popcorn niet meteen op gaat eten, doe dan de popcorn direct na het bereiden in een plastic zak waar je de lucht uit laat voordat je hem afsluit. Zo blijft de popcorn langer krokant en gaat het lekkere aroma niet verloren.
2. De pan waarin je de suiker hebt gecarameliseerd kun je goed schoon krijgen als je in de warme pan kokend water giet. De caramel los op en gaat er gemakkelijk uit.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swagten


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swagten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top