Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

  • Frans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-07-2015
  • Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

    Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

    Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

  • Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

    Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

    Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

  • Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

    Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

    Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

  • Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

    Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

    Luxe sperziebonensalade met cantharellen, smullen!

Als je aan paddenstoelen denkt dan denkt bijna iedereen aan herfst, maar veel mensen weten niet dat de lekkerste paddenstoel eigenlijk een zomer paddenstoel is. Cantharellen beginnen begin juli te groeien op vochtige grond. Hier mogen ze niet geplukt worden (beschermd), dus komen ze uit het buitenland. Tot mijn verbazing nu al volop te koop voor weinig en dan kan ik dat lekkers niet laten liggen. Ze zijn zo lekker en kom er nog op terug. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gr verse sperziebonen
175 gr verse cantharellen
80 gr gerookt spek of panchetta
2 teentjes knoflook, geperst
2 sjalotjes
Vers gemalen zwarte peper
Klein scheut balsamico azijn
Zeezout
2 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
RVS schaal, pan, koekenpannetje

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in zout water tot ze net gaar zijn. Neem de verpakking met de cantharellen en maak ze goed schoon onder de kraan. Afspoelen moet echt want er kan heel veel zand inzitten. Dan de sjalotjes snipperen, olijfolie in een pannetje en glazig bakken. Cantharellen toevoegen en enkele minuten mee roerbakken. Voeg dan de uitgelekte boontjes toe, giet er een scheutje balsamico door en breng op smaak met weinig peper en wat zout. Serveer lauwwarm en dit is erg, erg lekker. Tip:AH heeft tot 27 juli verse cantharellen in de aanbieding, 2 euro per 2 ons met kortingsbon, spotgoedkoop! Daarna tot eind oktober duurder.

Serveertip

Heerlijk als lauwwarme salade of als groente bijgerecht bij biefstuk, lamskoteletten of ander gegrild (rood) vlees.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten