Heerlijke quesadilla's
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een lekker recept, geïnspireerd op de quesadilla's van een restaurant op Curacao. Lekker fris, makkelijk te maken, en voldoende vullend!
Ingrediënten 4 personen
8 tortilla wraps2 paprika's naar keuze
2 uien
Groot zakje geraspte oude kaas
500 gram gehakt
Grote zak ijsbergsla
1 zakje burrito/wrap/fajita kruiden
Cayennepeper
Groot bakje crème fraîche
Olijfolie/boter
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 854,61 kcal |
Koolhydraten | 52,61 g |
Eiwitten | 48,26 g |
Vetten | 48,44 g |
Benodigdheden
Grote diepe pan, ik gebruik zelf een wokpan.
Koekenpan.
Borden, niet alleen op tafel, maar ook voor de bereiding.
Spatel.
Bereidingswijze
Snij de ui en paprika in kleine blokjes.
Bak het gehakt aan totdat het meeste vet uit het gehakt komt.
Giet het overtollige vet uit de pan.
Strooi de kruiden uit het zakje over het gehakt en meng deze goed door.
Voeg de ui en de paprika toe aan het gehakt, en bak deze 5-10 minuten mee.
Voeg tijdens het bakken wat cayennepeper toe naar eigen smaak.
Pak een koekenpan waar een wrap in zijn geheel in past, en breng deze op middelhoge temperatuur.
Doe wat boter/olie in de pan en leg de wrap er op.
Voeg dan, in redelijk vlot tempo, een kwart van de mix uit de wokpan toe.
Doe daar bovenop een hand ijsbergsla, en daar bovenop een hand geraspte kaas.
Leg ten slotte een tweede wrap hier bovenop, en druk deze voorzichtig aan.
Kijk met een spatel regelmatig hoe ver de wrap gebakken is, als deze bruin is is het tijd om de wrap om te draaien.
Leg een bord bovenop je quesadilla en druk hem aan. Haal de pan van het vuur en draai vervolgens de pan om, zodat de quesadilla op het bord komt te liggen.
Zet de pan terug op het vuur, en schuif de quesadilla in de pan zodat de koude wrap nu onderop ligt.
Kijk met een spatel regelmatig hoe ver de wrap gebakken is, als deze bruin is is het tijd om de wrap om deze op te dienen. Doe dit op de zelfde manier als wanneer je de quesadilla zou omdraaien.
Zet de crème fraîche op tafel zodat iedereen naar eigen smaak wat crème fraîche over de quesadilla kan doen.
Eet smakelijk!
Serveertip
Zelf zet ik geen borden op tafel. Ik zet de borden in het aanrecht en gebruik ze bij de bereiding. Bij elke quesadilla die klaar is, gaat er een bord met een quesadilla naar de tafel.
Gebruik geen eigen-merk wraps, deze worden na de bereiding te snel slap. Probeer wraps van een merk te zoeken, deze blijven krokant na de bereiding, dit vergemakkelijkt het eten aanzienlijk!