Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Heerlijke quesadilla's

Heerlijke quesadilla's

Door: jeroendaemen

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2015

Ingrediënten 4 personen


8 tortilla wraps
2 paprika's naar keuze
2 uien
Groot zakje geraspte oude kaas
500 gram gehakt
Grote zak ijsbergsla
1 zakje burrito/wrap/fajita kruiden
Cayennepeper
Groot bakje crème fraîche
Olijfolie/boter


Verder heb je nodig


Grote diepe pan, ik gebruik zelf een wokpan.
Koekenpan.
Borden, niet alleen op tafel, maar ook voor de bereiding.
Spatel.

Heerlijke quesadilla's
Heerlijke quesadilla's

Een lekker recept, geïnspireerd op de quesadilla's van een restaurant op Curacao. Lekker fris, makkelijk te maken, en voldoende vullend!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de ui en paprika in kleine blokjes.
Bak het gehakt aan totdat het meeste vet uit het gehakt komt.
Giet het overtollige vet uit de pan.
Strooi de kruiden uit het zakje over het gehakt en meng deze goed door.
Voeg de ui en de paprika toe aan het gehakt, en bak deze 5-10 minuten mee.
Voeg tijdens het bakken wat cayennepeper toe naar eigen smaak.

Pak een koekenpan waar een wrap in zijn geheel in past, en breng deze op middelhoge temperatuur.
Doe wat boter/olie in de pan en leg de wrap er op.
Voeg dan, in redelijk vlot tempo, een kwart van de mix uit de Wokpan toe.
Doe daar bovenop een hand ijsbergsla, en daar bovenop een hand geraspte kaas.
Leg ten slotte een tweede wrap hier bovenop, en druk deze voorzichtig aan.
Kijk met een spatel regelmatig hoe ver de wrap gebakken is, als deze bruin is is het tijd om de wrap om te draaien.
Leg een bord bovenop je quesadilla en druk hem aan. Haal de pan van het vuur en draai vervolgens de pan om, zodat de quesadilla op het bord komt te liggen.
Zet de pan terug op het vuur, en schuif de quesadilla in de pan zodat de koude wrap nu onderop ligt.
Kijk met een spatel regelmatig hoe ver de wrap gebakken is, als deze bruin is is het tijd om de wrap om deze op te dienen. Doe dit op de zelfde manier als wanneer je de quesadilla zou omdraaien.

Zet de crème fraîche op tafel zodat iedereen naar eigen smaak wat crème fraîche over de quesadilla kan doen.
Eet smakelijk!

Serveertip

Zelf zet ik geen borden op tafel. Ik zet de borden in het aanrecht en gebruik ze bij de bereiding. Bij elke quesadilla die klaar is, gaat er een bord met een quesadilla naar de tafel.

Gebruik geen eigen-merk wraps, deze worden na de bereiding te snel slap. Probeer wraps van een merk te zoeken, deze blijven krokant na de bereiding, dit vergemakkelijkt het eten aanzienlijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeroendaemen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top