Gegrilde Turkse shoarma van malse kippendij

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Gegrilde Turkse shoarma van malse kippendij

    Gegrilde Turkse shoarma van malse kippendij

    Gegrilde Turkse shoarma van malse kippendij

  • Gegrilde Turkse shoarma van malse kippendij

    Gegrilde Turkse shoarma van malse kippendij

    Gegrilde Turkse shoarma van malse kippendij

Hmmmm…. Weer eens iets anders, maar zo lekker smullen is dit. Dit gerecht is, op de marineertijd niet meegenomen, erg makkelijk en snel te maken. Wij vinden het erg lekker en is ook een ideaal recept voor de snelle vakantie maaltijd en zeker als je kinderen hebt want kleine smullertjes zijn hier dol op. Eet met een tortilla of Turks brood of met bulgur, witte gekookte rijst, salade of extra groente.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr kippendij
1 groene paprika
1 rode puntpaprika
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl paprikapoeder, pikant of gerookt
1 ½ tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
Snufje cayennepeper
½ tl gedroogde rozemarijn
1 ½ tl gedroogde basilicum
1 tl majoraan
2 tl oregano
Vleugje kurkuma (geelwortel)
Zeezout
1 el vers gesnipperde peterselie
2 el olijfolie
Vleugje citroensap
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 551,30 kcal
Koolhydraten 7,00 g
Eiwitten 48,00 g
Vetten 35,97 g
Benodigdheden
RVS schaal, snijplank, mes

Bereidingswijze

Snijd de paprika in reepjes, snijd de kippendijtjes ook in niet te dunne reepjes. Maak kruidenmengsel door alles goed te mengen. Dit kruidenmengsel is gebaseerd op Turkse Dönner. Doe alles in een schaal, voeg olijfolie en citroensap, de kruiden en zout naar smaak toe en laat afgedekt minimaal een uurtje intrekken. Grill dan gaar in de grillpan of koekenpan op hoog vuur tot gekruide reepjes knapperig zijn. Garneer met wat vers gesnipperd peterselieblad en dien op. Dit is super smullen. Sommige Turkse slagers verkopen iets gelijkends ook wel, maar deze is ontzettend lekkerder. ^O^

Serveertip

Lekker als weekendhap met tortilla als wrap of Turks brood metTurkse knoflooksaus, maar ook met rijst, bulgur, frietjes en salade naar keuze.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten