1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. Pizza calzone

Pizza calzone

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-07-2015

Ingrediënten 6 personen


800gr. Bloem tipo 00
200gr. Fijne griesmeel
1 el. Zout
2 zakjes gist à 7 Gr.
1 el. Suiker
6,5 dl. Lauw water
2 el. Olijfolie

Voor de vulling
400 Gr.Verse worstjes naar keuze bbq of Poolse ( kielbaska =erg lekker)
4 rode paprika's
4 grote uien
3 tn. Knoflook
Thijm
800 Gr. Tomaten
Zout/ peper naar smaak
3 bollen Buffel mozzarella
Geraspte kaas



Pizza calzone
Pizza calzone
Pizza calzone
Pizza calzone
Pizza calzone
Pizza calzone
Pizza calzone
Pizza calzone
Pizza calzone
Pizza calzone

Mijn kinderen zijn hier dol op! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het werkt het best met een pizzaplaat of steen( gebruik zelf al jaren een stuk marmer).
Begin eerst met het maken van het deeg.
Meng het gist samen met de suiker door het water laat even opstarten.
Zeef de bloem in een kom en voeg het griesmeel en het zout toe, goed mengen voeg dan het watermengsel toe en de olie. Gebruik een keukenmachine of meng goed met de hand tot een elastisch deeg. Rek het deeg telkens goed uit en sla dubbel, draai kwartslag en herhaal enkele malen. Doe in de kom terug, bestrijk met olie en laat afgedekt verdubbelen in volume (30-45 min). Verdeel in 6 bollen en laat verder rijzen.
Zet de oven aan op hoogste temperatuur, en zet de bakplaat met pizzasteen bovenin oven.

Vulling
Bak de in stukken gesnedenworstjes in pan met olie aan, haal uit pan.
Bak vervolgens de in stukken gesneden uien en paprika met teentjes knoflook Thijm en snuf zout, gaar. Dan de in stukken gesneden tomaten erbij, goed doorbakken, voeg de worstjes toe en warm nog goed door en laat in de pan tot gebruik

Rol het deeg uit, verdeel over de helftvan het deeg het deegmengsel. Bedek rijkelijk met 1/2 bol morzarella en andere kaas naar keuze.Niet tot de buitenrand i.v.m omslaan rand.klap de andere helft eroverheen. Begin aan een uiteinde met omslaan vouw om en druk met je wijsvinger een deukje in het deeg pak het volgende stukje en werk de hele rand zo af. Tot slot bovenop een gaatje in het deeg prikken.
Dan in de oven tot knapperig en bruin. ( bij mij duurt dit 4 A 5 min.)
Bestrijk de randen na het bakken nog beven in met olijfolie.
Smullen maar!

Serveertip

Je kunt variëren met de vulling.
Je kunt ook gewone pizza beleg gebruiken, maar zorg er voor dat alles al gaar is i.v.m. Korte baktijd.
Gewone pizza kan natuurlijk ook met dit deeg, of foccacia.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Zonnetje0


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Zonnetje0
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top