Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tarte tatin
  6. Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico

Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico

Door: Joyce1956

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-07-2015

Ingrediënten 4 personen


200 gram suiker1 eetlepel balsamicoazijn1 eetlepel boter400 gram trostomaatjes, gehalveerd4 plakjes bladerdeeg1 ei, losgeklopt1 takje tijm, alleen de blaadjes4 eenpersoons taartvormpjes


Verder heb je nodig


1 persoons- taartvormpjes
steelpan

Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico
Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico

Weer eens wat anders!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de suiker met de balsamico en boter in een steelpan tot de suiker helemaal is gesmolten en stroperig is geworden. Kook enkele minuten op een lage stand zonder te roeren. Zet de taartvormpjes op een bakplaat, verdeel de balsamicostroop erover en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de snijvlakken van de tomaten met zout en peper en verdeel ze met het snijvlak naar beneden over de vormpjes. Leg de plakjes bladerdeeg op de tomaten en duw de randen voorzichtig iets naar binnen in de vormpjes. Bestrijk het deeg licht met ei en bestrooi met wat grof zout. Bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen. Keer de taartjes om met behulp van een bordje en laat de gesmolten stroop over de taartjes lopen. Bestrooi met tijm.

Serveertip

Serveer als lunch- of hoofdgerecht met geitenkaas en een rucolasalade met pijnboompitten erbij.

Bron

Boodschappen nr 7 2015



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top