Zomers nagerecht: Kersenclafoutis

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2015
  • Zomers nagerecht: Kersenclafoutis

    Zomers nagerecht: Kersenclafoutis

    Zomers nagerecht: Kersenclafoutis

Niks nieuws onder de zon als ik zeg dat wij geen zoetekauwen zijn. Met af en toe een uitzondering.
Zoals deze !!! Echt heel simpel, maar lekker :-) !
En aangezien het verse kersenseizoen nog in volle gang is, grijp je kans!!!
Met een uurtje in totaal heb je echt iets lekkers zelfgebakkens op tafel. Yum!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gr kersen, gewassen en ontpit (dat snoept lekkerder)
2,5 DL (volle) melk
75 gr bloem (gezeefd)
75 gr suiker
3 eieren
Mespunt zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kersenontpitter
Mengkom
Garde
Quichevorm (ingevet)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190grC.

Verdeel de kersen over de quichevorm en klop de melk, bloem, eieren, suiker en zout tot een luchtig beslag.
Schenk dit over de kersen en bak de clafoutis in het midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar.

Haal uit de oven en laat afkoelen tot lauw-warm voor je deze zoete Smulhap te lijf gaat...

Snoep smakelijk!!!

Bron

Gek op groente & fruit, AH

Serveertip

Bestrooien met wat poedersuiker, een bolletje (vanille)roomijs, toefje slagroom... Hallo calorieenbom!

Je kunt natuurlijk, komt Mr. Alcohol weer aan, de kersen eerst een paar uur - of nacht - in een schaal met Kirsch laten 'marineren', that's up 2 U!!! Gezondheid!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 12-07-2015

Hoi Sineke, ze kunnen er niet jong genoeg mee beginnen, dat levert de beste patissiers op ;) Geniet ervan, dank je wel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes aan je kleinkinderen, Erwin

sineke51 avatar
sineke51 12-07-2015

Hij staat in de oven. Mijn 2 kleinkinderen hebben alles afgemeten en gewogen (tot op de gram))) en hij ziet er heerlijk uit , bedankt !!

Delarosa avatar
Delarosa 10-07-2015

Dank je wel Lammy, de credits gaan naar ons Smulweb, die hebben de smakelijke foto geplaatst! Het is echt lekker, dank je wel voor jouw enthousiaste reactie en Smul-ze!! Vriendelijke groetjes en een fijn weekend, Erwin

Lammy1954 avatar
Lammy1954 10-07-2015

Ziet er heerlijk uit Erwin! Groetjes Lammy

Delarosa avatar
Delarosa 10-07-2015

Yummie, lekkere foto Smulweb! Dank je wel hiervoor!!! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten