Zwarte bonen, mais, avocado salade met chipotle-honing dressing

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Zwarte bonen, mais, avocado salade met chipotle-honing dressing

    Zwarte bonen, mais, avocado salade met chipotle-honing dressing

    Zwarte bonen, mais, avocado salade met chipotle-honing dressing

  • Zwarte bonen, mais, avocado salade met chipotle-honing dressing

    Zwarte bonen, mais, avocado salade met chipotle-honing dressing

    Zwarte bonen, mais, avocado salade met chipotle-honing dressing

Een gemakkelijke Tex-Mex salade voor de zomer; als bijgerecht (bijvoorbeeld bij de barbecue) of als hoofdgerecht (bijvoorbeeld met een gepofte zoete aardappel zoals op de foto)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Salade:
1 klein blikje zwarte bonen
1 klein blikje mais
1 klein rood uitje (gesnipperd)
1 rode (punt)paprika
1 avocado

Dressing:
1 el balsamico azijn
1 el limoensap
1 el honing
3 el (milde) olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
1/8 tl oregano
1/4 tl komijnpoeder (djinten)
1/4 tl zout
1/8 tl zwarte peper
1 chipotle (uit een blikje chipotle in adobo; 1,5 a 2 mag ook als je van wat pittiger houdt)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 557,33 kcal
Koolhydraten 41,80 g
Eiwitten 11,68 g
Vetten 34,56 g
Benodigdheden

schaal en hakmolentje

Bereidingswijze

Spoel de zwarte bonen en mais onder de koude kraan, laat ze uitlekken en doe ze in een ruime schaal,
voeg de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden rode paprika toe.
Pureer in een hakmolentje alle ingrediënten voor de dressing.
Giet de dressing over de salade in de schaal, roer goed door, dek af en zet in de koelkast. (een paar uur is mooi, een dag van tevoren nog beter).
Bij het serveren de avocado doormidden snijden, de pit verwijderen en met een botermesje in blokjes verdelen. Vervolgens kunnen de blokjes makkelijk met een lepel uit de schil gehaald worden en door de salade geschept worden.

Bron

naar het recept van once upon a chef

Serveertip

lekker als bijgerecht (bv bij de BBQ), of zoals op de foto met een gepofte zoete aardappel

Een snelle manier om een (flinke) zoete aardappel te poffen, is als volgt:
maak goed schoon onder de kraan (schil laten zitten)
prik 'm aan alle kanten in met een vork
in de magnetron op een keukenpapiertje leggen en vervolgens
8 minuten op 630 watt, halverwege keren (voor een goede garing)

Daarna insnijden met een kruis en eventueel ingepakt in aluminiumfolie
met olijfolie, zout en peper nog 20 minuten op 200 graden in de oven.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Nicky666 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten